fbpx

Manastirea Izbuc isi asteapta pelerinii

IcoanaÎn noaptea de 14 spre 15 August, credincioşii ortodocşi participă la slujbele Adormirii Maicii Domnului. 

 

13 August 2014

14:46

Mănăstirea Izbuc din comuna Cărpinet, judeţul Bihor, este anual locul de adunare a miilor de creştini ce sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului.

Slujbele de Priveghere şi Prohodul Maicii Domnului încep în data de 14 August 2014, ora 18:00. Ceremoniile vor continua cu procesiunea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului până la izvorul tămăduitor şi, ulterior, cu Taina Sfântului Maslu.

La miezul nopţii se va săvârşi Sfânta Liturghie, urmată de pricesne închinate Sfintei Fecioare. Un sobor de preoţi şi diaconi vor ţine, de la ora 08:00, Sfânta Liturghie din dimineaţa praznicului.

Povestea Mănăstirii Izbuc începe cu aşezămintele călugăreşti datate încă din secolele  XI – XII, care au determinat localnicii să numească izvorul local „Izbucul de la Călugări”, iar mănăstirea construită ulterior a primit numele de Izbuc.

Pe 28 Mai 1928, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat înfiinţarea Mănăstirii Izbuc. Apa izvorului şi Icoana Maicii Domnului sunt cunoscute de creştini drept tămăduitoare şi făcătoare de minuni. Credincioşii ortodocşi vin la Mănăstirea Izbuc pentru a sărbători hramurile: „Izvorul Tămăduirii” (Vinerea din Săptămâna Luminată) şi Adormirea Maicii Domnului (15 August).

 

Gabriela Zaica