fbpx

Manastirea Izbuc isi asteapta pelerinii

Icoana├Än noaptea de 14 spre 15 August, credincio┼čii ortodoc┼či particip─â la slujbele Adormirii Maicii Domnului.┬á

 

13 August 2014

14:46

M─ân─âstirea Izbuc din comuna C─ârpinet, jude┼úul Bihor, este anual locul de adunare a miilor de cre┼čtini ce s─ârb─âtoresc Adormirea Maicii Domnului.

Slujbele de Priveghere ┼či Prohodul Maicii Domnului ├«ncep ├«n data de 14 August 2014, ora 18:00. Ceremoniile vor continua cu procesiunea Icoanei F─âc─âtoare de Minuni a Maicii Domnului p├ón─â la izvorul t─âm─âduitor ┼či, ulterior, cu Taina Sf├óntului Maslu.

La miezul nop┼úii se va s─âv├ór┼či Sf├ónta Liturghie, urmat─â de pricesne ├«nchinate Sfintei Fecioare. Un sobor de preo┼úi ┼či diaconi vor ┼úine, de la ora 08:00, Sf├ónta Liturghie din diminea┼úa praznicului.

Povestea M─ân─âstirii Izbuc ├«ncepe cu a┼čez─âmintele c─âlug─âre┼čti datate ├«nc─â din secolele ┬áXI – XII, care au determinat localnicii s─â numeasc─â izvorul local ÔÇ×Izbucul de la C─âlug─âriÔÇŁ, iar m─ân─âstirea construit─â ulterior a primit┬ánumele de Izbuc.

Pe 28 Mai 1928, Sf├óntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Rom├óne a aprobat ├«nfiin┼úarea M─ân─âstirii Izbuc. Apa izvorului ┼či Icoana Maicii Domnului sunt cunoscute de cre┼čtini drept t─âm─âduitoare ┼či f─âc─âtoare de minuni. Credincio┼čii ortodoc┼či vin la M─ân─âstirea Izbuc pentru a s─ârb─âtori hramurile: ÔÇ×Izvorul T─âm─âduiriiÔÇŁ (Vinerea din S─âpt─âm├óna Luminat─â) ┼či Adormirea Maicii Domnului (15 August).

 

Gabriela Zaica