fbpx

Mâncarea tradiţional românească la mare căutare

sursa: sharethis.ro

Pentru siguranţa consumatorilor.

 

12 Noiembrie 2017

08:15

Având în vedere creşterea cererii şi consumului de mâncare tradiţional românească, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor propune posibilitatea înființării Punctelor Gastronomice Locale, funcţionale din 2018.

Acestea trebuie organizate sub forma unei Asociaţii Familiale, Persoană Fizică Autorizată sau Societate Comercială, iar meniul trebuie să fie diferit de cel al restaurantelor și să cuprindă o gamă sortimentală restrânsă, cu preparate specifice regiunii, pregătite şi oferite spre consum în cursul aceleiaşi zile. Metodele de preparare trebuie să fie, pe cât posibil, tradiţionale, iar alimentele preparate numai de către proprietar sau de către membrii familiei acestuia.

Agenţii economici interesaţi trebuie să obţină documentul de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor. Cererea tip se poate găsi online AICI sau la sediul DSVSA Bihor.

Dosarul depus pentru obţinerea înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor urmează să conţină schiţa locului de producere a alimentelor, copie după certificatul constatator eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, copie după actul de identitate. Considerăm că înfiinţarea Punctelor Gastronomice Locale va genera dezvoltarea pe orizontală a regiunii respective, prin crearea unor noi locuri de muncă, prin contribuţia locuitorilor din zonă la asigurarea, din producţia proprie, a materiilor prime necesare desfăşurării activităţii acestora şi, implicit, o dezvoltare a turismului la nivel naţional,

spun reprezentanții Autorității.

Paula Dreve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *