fbpx

Manuale cu istoria oraşului Oradea pentru elevii de clasa a VII-a

Să aflăm mai multe despre propriul oraş.

 

14 Septembrie 2018

13:33

Primăria Oradea a pregătit pentru elevii de clasa a VII-a un manual de istorie a oraşului Oradea, proiect iniţiat cu ocazia Centenarului Unirii.

Pentru ca elevii orădeni să afle mai multe despre oraşul în care trăiesc au fost tipărite 2000 de exemplare din cartea „Călători prin istoria orașului” și 2000 de exemplare din caietul de lucru aferent.

Au fost anunțate toate unitățile de învățământ din Oradea în care funcționează clasa a VII-a secția română, secția maghiară și secția germană. Distribuirea este în curs și continuă până la sfârșitul săptămânii viitoare. Unele unități de învățământ au optat ca istoria orașului Oradea să devină disciplină opțională, fiind predată o oră pe săptămână, oră care intră în norma profesorului de istorie. În celelalte școli în care nu s-a reușit să se introducă ca disciplină opțională pentru anul școlar 2018 – 2019, profesorii de istorie vor preda această disciplină în cadrul unui cerc de istorie. La cercul de istorie, munca profesorului este voluntară. În cazul în care vor exista solicitări suplimentare pentru cercurile de istorie, profesorul respectiv va putea solicita manuale și caiete în plus,

declară prof. dr Elena Cristina Marian, inspector de istorie la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Autorii manualului sunt: prof. dr. Elisaveta Roșu, prof. dr. Elena Cristina Marian, prof. Antonia Silaghi, prof. Ramona Iștoc, avându-i ca şi consultanţi ştiinţifici pe: prof. univ Gabriel Moisa, prof univ. dr Sorin Șipoș, prof.univ.dr Aurel Chiriac, lect. univ. dr. Radu Românașu. 

Paula Dreve