fbpx

Marcel Iureș vine cu spectacolul „Moș Nichifor” în Filarmonica din Oradea

Poftiți la teatru!

 

28 Ianuarie 2020

10:00

Filarmonica de Stat din Oradea va găzdui în luna Februarie un spectacol adaptat după Ion Creangă, „Moș Nichifor”. Piesa va fi jucată în seara de Miercuri, 12 Februarie, începând cu ora 19:00. Regia aparține lui Alexandru Dabija, iar pe scenă vor evolua actorii Marcel Iureș și Ruxandra Maniu.

Moș Nichifor nu-i o închipuire din povești, ci e un om ca toți oamenii; el a fost odată, când a fost, trăitor din mahalaua Țuțuenii din Târgul Neamțului, dinspre satul Vânătorii Neamțului. (…) Moș Nichifor era harabagiu. Căruța lui, deși era ferecată cu teie, cu curmeie, însă era o căruță bună, încăpătoare și îndemânatică. (…) Moș Nichifor nu era dintre aceia care să nu știe „că nu-i bine să te pui viziteu la cai albi și slugă la femei”; el știa și aceasta, dar iepele erau ale lui, și, când le grijea, grijite erau, iar când nu, n-avea cine să-i bănuiască. Moș Nichifor fugea de cărăușie, de-și scotea ochii; el se ferea de ridicături, pentru că se temea de surpătură.

Biletele se pot procura de la casieria Filarmonicii de Stat, cât și din librăria Cărturești din Lotus Center și din hypermarketurile Carrefour. Desigur, ele se găsesc și online, AICI.