fbpx

Mașini de epocă se vor întrece, în weekend, în „Raliul fără frontiere”

O competiție retro!

 

17 Iunie 2019

10:00

Retromobil Club România, cu sprijinul Consiului Județean Bihor prin Fundația Euroregiunea Bihor – Hajdu Bihor, organizează, în perioada 21 – 22 Iunie, a III-a etapă a Campionatului național de raliuri, respectiv prima ediție a „Raliului fără frontiere”.

Raliul va porni din județul Sălaj, va tranzita Bihorul și va continua în Ungaria, în județul Hajdu-Bihar. Traseul va străbate localitățile: Copăcel, Tileagd, Aleșd, Șinteu, ajungând la Crama Kensylvanum din Camăr, județul Sălaj. Etapa a II-a va avea loc între Camăr – Balc – Suplacu de Barcău – Otomani – Valea lui Mihai, pe unde se va face trecerea în Ungaria. În Ungaria, etapele nu vor conta pentru Campionatul național. Vor fi vizitate localități precum Kallosemjen, Újfehertó, Nyiregyhaza.

Acest raliu se va desfăşura în conformitate cu regulamentul evenimentelor istorice ale FIVA şi prezentul Regulament Particular. Clasificarea evenimentului nu se bazează pe viteza maximă sau timpii cei mai scurţi, ci pe respectarea de către fiecare echipaj a vitezei medii impuse sau/și timpului de parcurgere prescris. Viteza medie la eveniment nu va depăşi 50 km/oră pe drumuri naţionale şi judeţene sau 80km/oră pe autostrăzi şi drumuri închise circulaţiei.

Rencsik Otto, președintele Retromobil Club Romania Filiala Bihor

Nu ne rămâne decât să mergem, în măsura timpului liber, să salutăm „piloții” și să le admirăm bijuteriile pe patru roți!