fbpx

Meci de baschet: CSM Oradea vs Gaz Metan Medias

csm oradea gaz metan medias 16 maiEchipa de baschet masculin a Oradiei joacă finala mică cu Gaz Metan Mediaș.

 

15 Mai 2013

08:57

Sezonul baschetbalistic nu s-a încheiat încă, lupta pentru o medalie continuă Joi, 16 Mai 2013, când echipa de baschet masculin CSM Oradea va disputa cu începere de la orele 19:00 la Arena Antonio Alexe primul meci din cadrul finalei mici a campionatului, adversar urmând să-i fie Gaz Metan Mediaș.

Oradea a ajuns sa dispute această finală mică fiind eliminată „cu cântec” în semifinale de CSU Ploiești cu scorul de 3-1, în timp ce Gaz Metan Mediaș a pierdut surprinzător în fața celor de la BC Mureș, scor 0-3.

Spun surprinzător, deoarece Gazul era creditată, de cea mai mare parte a cunoscătorilor din lumea baschetului, drept echipa cu cea mai lungă rotație și cu cel mai valoros lot de jucători, dovadă stând și performanțele excelente realizate de ei în Eurochallenge, competiție europeană în care de anul următor va evolua și CSM Oradea.

Cei mai buni oameni în semifinale au fost Dillon, pentru CSM Oradea, cu următoarele medii: 17.7 pct, 4.0 rec și 2.2 pase decisive, respectiv Shiloh, pentru Gaz Metan, cu medii de 14.7 pct, 4.8 rec. și 3.0 pase decisive în cele 3 meciuri contra Mureșului.

Această finală mică se va disputa pe sistemul cel mai bun din 3 meciuri, meciul #2 urmând a se disputa Luni, 20 Mai 2013, la Mediaș, în timp ce un eventual meci #3 ar urma să se dispute Joia viitoare, 23 Mai 2013, tot la Oradea.

Cele două echipe s-au întâlnit în acest campionat de 2 ori, în sezonul regulat, scorul fiind 1-1, însa CSM are un avantaj „moral” asupra Gazului datorită victoriei la 11 puncte obtinuță în tur pe Arena Antonio Alexe, înfrangerea din fața Mediașului venind dramatică în retur, meciul fiind decis în overtime. Va fi un meci special. Doi jucători de bază ai Gaz Metan Mediaș, arădeanul Andrei Mandache și orădeanul Titus Nicoară, evoluând în trecut și pentru CSM Oradea.

Tichetele se vor găsi în ziua meciului la porțile Arenei Antonio Alexe, prețul lor fiind de 10 RON, cu mențiunea că pensionarii și copiii sub 14 ani beneficiază de gratuitate. Partida va fi transmisă în direct de postul local Digi24 Oradea, respectiv de Digisport 2.

Susține CSM Oradea îmbracat în roșu! Fii mâine alături de echipă! Trebuie să le mulțumim pentru un sezon magnific în ceea ce poate fi ultima reprezentație baschetbalistică din acest sezon pe podeaua de la Arena Antonio Alexe.

 

Florin Miron