fbpx

Miercuri, jandarmii îi așteaptă pe cei mici la Ziua Porților Deschise

Cum e să fii jandarm?

 

27 Mai 2019

14:00

 

Miercuri, 29 Mai, începând cu ora 11:00, Jandarmeria Bihor ne invită la sediul inspectoratului, pentru a marca Ziua Porţilor Deschise, cu ocazia Zilei Copilului. La această activitate sunt aşteptaţi atât preşcolari cât şi elevi ai instituţiilor de învăţământ din municipiu şi judeţ. Ei vor putea asista la exerciții de autoapărare, dresaj canin şi intervenţie antiteroristă.

Pentru a-i familiariza pe cei mici (dar și pe cei mari) cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, vor fi amenajate standuri şi puncte de informare, unde vor fi prezentate: materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristã, armament, precum şi câinii de serviciu din dotarea inspectoratului nostru.

Vizitatorii vor avea ocazia să ia contact direct cu activităţile jandarmilor bihoreni, putând deveni astfel „jandarmi pentru o zi”. Accesul se va face pe baza cărţii de identitate, iar în cazul persoanelor minore există obligaţia ca aceştia să fie însoţiţe de o persoană adultă. Pentru grupurile organizate accesul se face pe bază de tabel, obligaţia de a prezenta C.I., revenind doar însoţitorului sau cadrului didactic.

Adrian Pop