fbpx

Muzeul Iluziilor revine, în Februarie, în Oradea

Pregătiți-vă să fiți uimiți!

 

04 Februarie 2020

10:00

 

După o pauză de doi ani, orădenii vor putea vedea din nou exponatele fantastice ale „Muzeului Iluziilor”, o expoziție care îți pune mintea la încercare, dar te și distrează.

Mai exact, Sala Florica Ungur (Piața Regele Ferdinand I nr. 4) va fi ornată cu diferite iluzii optice, 24 de oglinzi care deformează realitatea (poți deveni fie foarte subțire, fie foarte gras), zeci de tablouri „imposibile”, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff, precum și un theremin, acesta din urmă un instrument muzical inedit, pe care nici nu trebuie să-l atingi ca să cânte!

Expoziția va putea fi vizitată din 20 și până în 28 Februarie, iar cele circa 100 de obiecte sunt interactive.

Proiectul e, în primul rând, unul educativ și neconvențional. Cred că fiecare familie, fiecare copil și fiecare persoană trebuie să intre măcar o dată într-un Muzeu al Iluziilor Optice: e o experiență unică să parcurgi exponatele, să cânți la theremin sau să te așezi pe spate pe un pat cu 2200 de cuie fără să ți se întâmple nimic, la fel cum e amuzant și provocator să încerci să rezolvi enigmele din spatele fiecărei iluzii optice în parte.

Adrian Filpișan, inițiatorul proiectului Muzeul Iluziilor

Muzeul va putea fi vizitat pe bază de rezervare, la contact@muzeuliluziilor.ro sau la numărul de telefon 0752.690.245. Spectacolele se vor desfășura între orele 09:00 – 18:00, din oră în oră, cu începere la oră fixă. Durata unei vizite este de 60 de minute, iar prețul unui bilet este de 17 lei.