fbpx

Muzeul Țării Crișurilor poate fi vizitat on-line

Armatei RomânePatrimoniul muzeal, văzut de acasă.

 

04 Aprilie 2020

11:00

Muzeul Țării Crișurilor poate fi „vizitat” din nou.

Pe site-ul și pagina de facebook a muzeului poate fi vizionată deja expoziția „Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor din Oradea între 2014 și 2019”, care prezintă tuturor celor interesați de activitatea muzeului o selecție din bunurile patrimoniale achiziționate în ultimii ani pentru a completa colecțiile secțiilor de științele naturii, arheologie, istorie, artă și etnografie. Sunt obiecte care, toate, vor face parte și din noile expoziții de bază ale Muzeului Țării Crișurilor.

Începând de Luni, 06 Aprilie 2020, de la ora 12:00, va putea fi vizionată și expoziția „Obiecte restaurate”. Aceasta aduce în atenție cele 8 tapiserii cu titlul Anotimpurile, realizate de Maria Blendea între anii 1968-1971 pentru Muzeul Țării Crișurilor, și care, de asemenea, vor fi incluse în actualul proiect de expoziție permanentă a muzeului nostru. Vizitatorii noștri virtuali vor putea viziona și fragmente din procesul de restaurare a acestor frumoase creații ale artistei plastice mai sus amintite.

Spre finalul săptămânii 06 – 12 Aprilie 2020 va fi prezentată publicului expoziția Muzeului Memorial „Ady Endre”, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Muzeul Literaturii „Petőfi” din Budapesta și Asociația Caselor Memoriale ale Scriitorilor Maghiari.

În săptămâna 13 – 19 Aprilie 2020 muzeul va prezenta expoziția „Que Viva Picasso!”, care înfățișează peste 120 de litografii și heliogravuri inspirate de celebrul artist plastic spaniol Pablo Picasso. Expoziția conține şi două dintre cele mai cunoscute afișe realizate de artist cu concursul Imprimeriei Mourlot din Paris: Les Menines și Congrès National du mouvement de la Paix.

Așa că, dat fiind faptul că suntem nevoiți să stăm mai mult în casă, haideți să ne bucurăm de ceea ce Muzeul ne oferă, chiar și virtual.