fbpx

Muzeul Țării Crișurilor poate fi „vizitat” virtual

Întâlnire on-line cu arta și cultura.

 

01 Mai 2020

11:00

 

Muzeul Țării Crișurilor stă aproape de iubitorii culturii și ne propune să-i vizionăm expozițiile prin videourile postate atât pe site-ul propriu, cât și pe pagina de facebook.

Astfel, avem posibilitatea de-a descoperi expoziția Que Viva Picasso!, care înfățișează peste 120 de litografii și heliogravuri inspirate de celebrul artist plastic spaniol Pablo Picasso. Expoziția conține şi două dintre cele mai cunoscute afișe realizate de artist cu concursul Imprimeriei Mourlot din Paris: Les Menines și Congrès National du mouvement de la Paix.

O altă expoziție este Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor între 2014 și 2019, organizată de Muzeul Țării Crișurilor și care prezintă tuturor celor interesați de activitatea muzeului o selecție din bunurile patrimoniale achiziționate în ultimii ani pentru a completa colecțiile secțiilor de științele naturii, arheologie, istorie, artă și etnografie. Sunt obiecte care, toate, vor face parte și din noile expoziții de bază ale Muzeului Țării Crișurilor.

Pe lângă expoziția de obiecte recent achiziționate, Muzeul ne invită să vedem expoziția Obiecte restaurate. Anotimpurile, tapiseriile realizate de Maria Blendea în anul 1968 pentru Muzeul Țării Crișurilor, organizată de Muzeul Țării Crișurilor. Aceasta aduce în atenție cele 8 tapiserii cu titlul Anotimpurile, realizate de Maria Blendea în anul 1968 pentru Muzeul Țării Crișurilor, și care, de asemenea, vor fi incluse în actualul proiect de expoziție permanentă al muzeului.

Un obiectiv inedit al Muzeului este Vivariul, care cuprinde acvarii și terarii cu numeroase specii de pești, mamifere și reptile.

Parte a Complexului muzeal, Muzeul Memorial „Ady Endre” a fost restaurat și modernizat recent și oferă publicului povestea completă a poetului.