fbpx

Nereguli in activitatea agentilor economici alimentari

alimentatiaCondi┼úiile de comercializare ┼či etichetare a alimentelor sunt┬áverificate de agen┼úii Comisariatului Jude┼úean pentru Protec┼úia Consumatorilor Bihor.┬á

 

08 August 2014

17:25

La începutul trimestrului III al anului 2014 au fost demarate acţiuni de verificare a condiţiilor de comercializare a alimentelor.

Organele de control au vizitat 95 de operatori economici, dintre care 82 au primit procese verbale ╚Öi sanc╚Ťiuni.

Num─ârul crescut┬áde amenzi┬átrebuie s─â trag─â un semnal de alarm─â ├«n r├óndul clien┼úilor, care au datoria de a analiza atent produsele cump─ârate, mai ales aspectul, culoarea, mirosul ┼či gustul.

Dintre neregulile constatate amintim: alimentele nu aveau detalii privind ingredientele, gramajele, erau ┼úinute la┬átemperaturi necorespunz─âtoare ┼či nu aveau buletine de analiz─â microbiologic─â ┼či fizico-chimic─â.

├Än cazul ├«n care observ─â nereguli, consumatorii trebuie s─â p─âstreze bonul de cas─â ┼či s─â anun┼úe Protec┼úia Consumatorilor ├«n cel mai scurt timp posibil. Reclama┼úiile pot fi f─âcute pe Strada Sucevei – 4A, la num─ârul 0259. 43. 18. 17. sau electronic pe bihor@opc.ro, ┬áreclamatii.bihor@opc.ro sau ┬áwww.anpc.ro.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să:

  • solicite mereu bonul de cas─â
  • s─â fie aten┼úi ca personalul care serve┼čte s─â aib─â bonet─â, halat ┼či m─ânu┼či
  • s─â verifice dac─â exist─â eventuale ingrediente alergogene
  • s─â refuze produsele dac─â au gustul, mirosul sau culoarea schimbat─â
  • s─â nu consume produse ├«n jurul c─ârora sunt prezente mu┼čte

 

Gabriela Zaica