fbpx

Nordicii, fermecați de splendoarea Pădurii Craiului. FOTO

imgp1937sO slujbă bine făcută!

 

17 Septembrie 2016

14:30

Zilele trecute, trei norvegieni, care activează în domeniul turismului, au cunoscut personal frumusețile naturale ale zonei Pădurii Craiului.

Runar Larsen, ziarist la cea mai importantă revistă norvegiană de turism, Jeanett Andrea Søderstrøm, blogger specializat în călătorii, şi Linda Veraasdal, reprezentantul agenţiei „Ethical Travel Portal”, au fost impresionați de cultura românească și de păstrarea tradițiilor din moși strămoși.

Este o încântare să descoperim că în Pădurea Craiului se mai păstrează încă modul de viaţă tradiţional, că mai aveţi păduri în care există viaţă sălbatică. Ne-am bucurat să vedem că vă păstraţi tradiţiile şi că atelierele de meşteşuguri locale contribuie din plin la aceasta. Ceea ce mi-a plăcut în mod deosebit e faptul că tinerii au iniţiativă şi sunt implicaţi în mici afaceri care îşi aduc aportul la susţinerea familiei lor şi a comunităţilor locale. 

a spus ziaristul Runar Larsen.

Vizitatorii au aflat mai multe detalii despre obiceiurile din zonă: împristrirea ouălelor, olăritul tradițional, bucătăria locală și fierberea nectarului românesc de prune: pălinca.  

Au fost impresionați și de modul armonios de îmbinare a turismului sportiv (tiroliana, tura de rafting, ture cu bicicleta) cu aventurile în natură (vânătoarea de trufe). Norvegienii au dorit să vadă Peștera cu Cristale din mina Farcu și peștera Meziad.

Vizita de studiu se datorează proiectului „Pădurea Craiului – un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăieşti”,  un parteneriat între CAPDD Bihor și Ethical Travel Portal Norvegia.

 

Gabriela Zaica

imgp1937s

imgp1944s