fbpx

Nou asezamant pentru ingrijirea batranilor in Oradea

batrani femeie in varsta tanara sursa foto paper blog punct comUn nou proiect menit să îi ajute pe vârstnicii care nu se pot întreţine singuri.

 

29 Aprilie 2014

08:56

├Än cadrul unei conferin┼úe de pres─â care a avut loc┬áieri,┬á28 Aprilie 2014, viceprimarul Ovidiu Mure┼čan a prezentat o ini┼úiativ─â care dore┼čte s─â vin─â ├«n sprijinul persoanelor v├órstnice, ╚Öi care nu au posibilitatea de a se ├«ntre┼úine singure.

Dorin╚Ťa municipalit─â╚Ťii este de a┬áa concesiona un teren situat pe strada Ceyrat, a c─ârui suprafa┼ú─â este de 10.000 de┬ámetri p─âtra┼úi, ╚Öi de a-l atribui acestui proiect social.

Motiva┼úia investi┼úiei este dat─â de cre┼čterea num─ârului de persoane care nu se pot ├«ngriji singure, dar ┼či de num─ârul mic de┬áunit─â┼úi medicale care ofer─â servicii complete de ├«ngrijire permanent─â persoanelor suferinde┬áde┬áafec┼úiuni grave.

Acum, aceast─â ini╚Ťiativ─â este ├«n┬áfaza de pornire, ├«n viitorul apropiat urm├ónd s─â se treac─â ╚Öi la ob╚Ťinerea ╚Öi efectuarea documenta╚Ťiilor necesare, ulterior la atribuirea lucr─ârilor de executare.

Vestea bun─â este c─â Administra╚Ťia Social Comunitar─â Oradea (ASCO) va beneficia de 10 locuri pe care le va putea acorda persoanelor cu venituri foarte mici ╚Öi care, ca rezultat┬áal expertizelor sociale, nu au poten╚Ťialul financiar ╚Öi nici familial de a fi ├«ngrijite. Acestor v├órstnici le va fi acordat─â o bonifica╚Ťie de 50% din pre╚Ťul standard al serviciilor.

 

Sebastian Ferchi