fbpx

Nou: echipamente GPS pentru cursele programului județean de transport

curse județene, bihor, călători

sursa: busbud.com

Ne modernizăm, ne modernizăm, ne modernizăm. 

 

29 Aprilie 2017

08:15

Vehiculele utilizate în transportul public județean vor avea instalate, grație unui contract semnat între Consiliului Județean Bihor și compania Eta Automatizări Industriale, echipamente GPS.

Scopul acestora este de a furniza în timp real informații despre poziționarea și mobilitatea vehiculului de transport în timpul efectuării curselor din programul județean de transport.

Începând cu data de 02 Mai a anului curent, administrația județeană va asigura operatorilor de transport echipamentele necesare pentru furnizarea datelor solicitate. Montarea se va realiza succesiv în 6 localități, Ștei, Beiuș, Salonta, Oradea, Aleșd și Marghita.

Din cele transmise de CJ Bihor, aproximativ 300 de mijloace de transport vor fi echipate cu GPS, aparate aflate în proprietatea județului, în valoare de 30.000 Euro, plus 20.000 Euro anual pentru servicii de mentenanță.

Consiliul Județean Bihor dorește ca, până în 2019, să introducă și posibilitatea achiziționării de bilete prin E-ticketing. Dacă vreun operator de transport refuză echipamentul pus la dispoziție, acestuia  din urmă îi revine obligația de a transmite, pe loc, prin echipamentul propriu, informațiile menționate.

În baza datelor furnizate de echipamentele GPS, până la finalul lunii septembrie a.c. va fi pusă la dispoziția călătorilor o aplicație mobilă, care va indica ora de sosire al următorului mijloc de transport în comun în stația în care se află și timpul estimat de ajungere la destinație.

Mai mult, aplicația îi va oferi și posibilitatea utilizatorului de a acorda calificative conducătorului auto și companiei de transport, în funcție de calitatea serviciilor și experiența avută pe durata călătoriei.

 

Diana Maria Danciu