fbpx

Nou în Oradea: cabinet stomatologic pentru copiii cu nevoi speciale. FOTO

aparat stomatologicO facilitate de mare ajutor pentru copii și părinți.

 

31 Martie 2016

16:45

Pacienții cu sindrom anxios, cu autism sau cu sindrom DOWN pot fi tratați de stomatologi fără probleme chiar și în Oradea!

De astăzi, 31 Martie 2016, la parterul Clinicii de Stomatologie din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, s-a instalat unicul aparat din județ care poate fi utilizat pentru persoanele cu nevoi speciale, în primul cabinet de inhalosedare. Acesta are rolul de a liniști, relaxa și seda pacientul, ca apoi, medicul să poată face anestezia locală și manevrele necesare, de tipul obturațiilor, extracțiilor…

Cabinetul special a fost dotat de Primăria Oradea și a costat 40.322, 58 lei, fără TVA. În plus, administrația locală va deconta lunar Facultăţii de Medicină şi Farmacie, partenerul proiectului pilot, suma de 4.166 lei pentru materialele necesare tratamentelor aplicate pacienţilor, care vor fi tratați gratuit.

Acesta este un proiect pilot pentru un an de zile, urmând ca în funcţie de modul în care se va derula, să vedem ce vom putea face în continuare. Aparatul va fi folosit doar în cadrul Clinicii de Stomatologie de la parterul Facultăţii de Medicină şi Farmacie.

a declarat iniţiatorul proiectului, consilierul local Sebastian Lascu.

De aparat și de tratamente pot beneficia persoanele nevoiaşe aflate în baza de date a ASCO, precum şi orădenii care sunt în evidenţele SOS Autism Bihor şi în cele ale Asociaţiei DOWN Oradea. Totul, în limita sumei de peste 4 mii de lei lunar, reprezentând cuantumul deconturilor.

Tot astăzi, va fi supus votului consilierilor locali regulamentul care stabileşte procedura beneficierii de acest aparat de inhalosedare. Oricum, este un pas important pentru acei părinți care, pentru a trata problemele stomatologice, erau nevoiți să meargă la Timișoara, de exemplu.

Laura Luțai 

DSC_0858

aparat stomatologic

DSC_0885

DSC_0895

DSC_0900