fbpx

Nouă oraşe din Bihor vor fi ajutate să îşi contruiscă bazine de înot

Pentru o viață sănătoasă! 

 

04 Februarie 2017

08:17

În cadrul ultimei şedinţe a Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a judeţului Bihor, care a avut loc în 01 Februarie 2017, reprezentanţilor din Salonta, Beiuş, Valea lui Mihai, Săcuieni, Marghita, Aleşd, Vaşcău, Ştei și Nucet li s-au înmânat studiile de fezabilitate în baza cărora se vor construi bazinele de înot destinate elevilor din comunități.

Primarii acestor administraţii pot opta pentru două variante:

  • un bazin de înot cu toate facilităţile aferente, în valoare de peste 760.000 Euro + TVA
  • un bazin didactic şi unul pentru copii cu toate facilităţile, a căror valoare se ridică la suma de  peste 950.000  Euro + TVA

Reprezentanţii primăriilor din Salonta, Beiuş, Valea lui Mihai, Săcuieni şi Marghita au optat pentru varianta care include două bazine.

Conducătorii administraţiilor publice din Aleşd, Vaşcău şi Nucet au optat pentru varianta care include un bazin de înot, iar conducerea oraşului Ştei se va decide în perioada imediat următoare.

Consiliul Judeţean Bihor este cel care va finanţa sau cofinanţa aceste proiecte.

Vom susţine finanţarea pentru prima variantă, primăriile urmând să contribuie cu  diferenţa de sumă în cazul în care optează pentru construirea a două bazine. Anul acesta va fi demarată construcţia în cel puţin două locaţii.

a declarat Pásztor Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

 

Ciprian Costa