fbpx

Noua Sală Polivalentă a Oradiei, pe jumătate gata

foto: CNI

Sala ne va permite organizarea de evenimente de mai mare anvergură.

 

03 August 2020

10:00

 

Compania Națională de Investiții a anunțat pe pagina proprie de Facebook că lucrările de construire a noii Săli Polivalente din Oradea au ajuns la 50%.

Astfel, structura de beton a fost finalizată și se lucrează la montarea fermelor metalice. De asemenea, sunt în curs de finalizare lucrările de compartimentare interioară și închiderile exterioare cu panouri de tip sandwich. În luna August vor începe și lucrările de montaj a peretelui cortină.

Mai în detaliu, stadiul actual al diferitelor părți ale construcției este:

  • structura de beton – 99%;
  • scări, rampe, exterioare – 60%
  • se lucrează la asamblarea fermelor metalice

Arhitectură:

  • închideri perimetrale zidărie – 100%
  • compartimentări interioare gips carton parter – 100%
  • compartimentări interioare gips carton etaje – 75%
  • închideri exterioare panouri sandwich – 60%
  • tâmplărie exterioară: ferestre parter – montat 100%, uși parter – executat 100%, montat 50%

Instalații:

  • instalații termice, ventilații, desfumare, sanitare, electrice pe parter – 85%
  • instalații termice, ventilații, desfumare, sanitare, electrice pe etaje superioare – 45%

Clădirea se construiește pe amplasamentul fostei piețe de vechituri, pe str. Traian Blajovici nr. 24. Atunci când va fi finalizată, Sala de Sport Polivalentă, cu o capacitate de minim 5000 de locuri (peste 7000 cu tribunele extinse), va putea găzdui diverse competiții interne (handbal, baschet, volei) dar și evenimente internaționale, congrese, concerte, expoziţii,  târguri etc. Sala va fi legată de restul orașului printr-o nouă linie de tramvai, aflată și ea în construcție pe malul Peței.

Primăria Oradea a colaborat cu Compania Naţională de Investiţii pentru a demara construirea unei săli de sport polivalente în municipiul Oradea. Astfel, în Septembrie 2016 a fost predat amplasamentul către Compania Națională de Investiții, iar în Februarie 2018 s-a semnat contractul de lucrări între CNI și asocierea Construcții Erbașu S.A, Intergroup Engineering S.R.L, Delta ACM 93 S.R.L și Trameco S.A.

Primăria Oradea va asigura 5,2 milioane euro, reprezentând 19% din valoarea investiției, constând în amenajarea parcului și a parcărilor din jurul sălii de sport, plus racordarea la utilități. Valoarea lucrărilor la construcția efectivă a Sălii Polivalente este conform contractului de 96.435.177,5 lei, respectiv 20,5 milioane euro.