fbpx

Noul Audi Q3, echipat cu noi tehnologii inteligente, disponibil prin D&C Oradea!

Noul model are un design mai sportiv, cu o alur─â off-road.┬áTrei variante de motoare la lansarea pe pia╚Ťa din Rom├ónia.┬á

 

28 Februarie 2019

19:45

Varianta Audi Q3 35 TFSI este disponibil─â cu un pre╚Ť de pornire de 34.580 Euro cu TVA

Noul SUV compact Audi Q3 poate fi comandat acum prin D&C Oradea. Modelul are un design marcant, fiind mai spa╚Ťios dec├ót modelele anterioare at├ót pentru pasageri, c├ót ╚Öi pentru bagaje. Cea de-a doua genera╚Ťie Q3 are un design sportiv, un sistem de operare ╚Öi afi╚Öare complet digitalizat, specific modelelor Premium, ╚Öi dispune de solu╚Ťii variate de infotainment.

La fel ca modelele Audi din segmentele superioare, Q3 ofer─â o gam─â larg─â de sisteme de asisten╚Ť─â, inclusiv adaptive cruise assist, care reune╚Öte func╚Ťiile asisten╚Ťilor adaptive speed assist, traffic jam assist ╚Öi active lane assist. ╚śoferul va fi ghidat cu ajutorul celor patru camere video de 360 de grade pentru un plus de confort, mai ales la drum lung. Pe l├óng─â sistemele Audi pre sense basic ╚Öi Audi pre sense front, ├«n dotarea standard sunt incluse sistemul de avertizare la schimbarea benzii de rulare Audi side assist ┼či Audi active lane assist.

Testele Euro NCAP au demonstrat anul trecut c─â noul Audi Q3 este un veritabil SUV de familie. Modelul a ob╚Ťinut cinci stele pentru protec╚Ťia oferit─â adul╚Ťilor ╚Öi copiilor din ma╚Öin─â, dar ╚Öi cel mai bun punctaj din categoria SUV pentru sistemele de asisten╚Ť─â.

Spa╚Ťiu generos pentru pasageri, portbagaj cu o capacitate care poate fi u╚Öor triplat─â

Varianta actual─â are un ampatament cu 77 de milimetri mai mare, respectiv o lungime de 4.484 milimetri, l─â╚Ťime de 1.849 milimetri ╚Öi ├«n─âl╚Ťime de 1.585 milimetri. Scaunele din spate pot fi mutate u╚Öor ├«n fa╚Ť─â sau ├«n spate cu 150 de milimetri. Sp─âtarele pot fi ├«nclinate ├«n ╚Öapte pozi╚Ťii ÔÇô astfel capacitatea portbagajului variaz─â ├«ntre 530 ╚Öi 1.525 de litri. Podeaua portbagajului poate fi ajustat─â pe trei niveluri, iar sistemul de acoperire a spa╚Ťiului pentru bagaje poate fi introdus sub podea c├ónd nu este folosit.

15 difuzoare, încărcare wireless a telefonului și comenzi vocale în limbaj uzual

Sistemul de sunet dispune de 15 difuzare cu o putere total─â de 680 wa╚Ťi. Sistemul Bang & Olufsen Premium, care este o dotare op╚Ťional─â, ofer─â sunet virtual tridimensional. Audi phone box face posibil─â ├«nc─ârcarea inductiv─â, a telefonului. Noul Q3 asigur─â ╚Öi o integrare a aplica╚Ťiei myAudi care interconecteaz─â complet smartphone-ul cu ma╚Öina, oferind proprietarului posibilitatea de a transfera rutele de naviga╚Ťie sau agenda telefonului ├«n MMI ╚Öi de a vizualiza unde a parcat ma╚Öina. ├Äntregul concept de operare ╚Öi afi╚Öare a fost ref─âcut ├«n detaliu. Panoul digital de instrumente cu diagonala ecranului de 10,25 inchi este folosit de ╚Öofer prin intermediul volanului multifunc╚Ťional. Sistemul de naviga╚Ťie MMI plus, din varianta de top, afi╚Öeaz─â direct pe Audi virtual cockpit. Conceptul de operare intuitiv─â este completat de comanda vocal─â cu capacitatea de a ÔÇ×├«n╚ŤelegeÔÇŁ limbajul uzual (nu doar comenzi vocale ├«n limba englez─â) ╚Öi cuvintele rostite ├«n structur─â liber─â.

Sportiv și impunător

Noul Audi Q3 este mai sportiv dec├ót predecesorul s─âu datorit─â grilei Singleframe cu un design octogonal cu linii verticale, dar ╚Öi prizelor mari de aer. Farurile ├«nguste ╚Öi triunghiulare sunt direc╚Ťionate spre interior. Q3 ofer─â trei versiuni de faruri. Versiunea de top, cea cu tehnologie Matrix LED cu lumini de drum adaptive, ilumineaz─â ╚Öoseaua ├«n manier─â inteligent─â. Contururile se inspir─â din ADN-ul Audi quattro ╚Öi confer─â modelului o l─â╚Ťime mai accentuat─â.

Elementul central este afi╚Öajul MMI touch, ├«ncadrat de o ram─â cu aspect de sticl─â neagr─â lucioas─â. Toate afi╚Öajele, butoanele ╚Öi elementele de comand─â au pozi╚Ťii ergonomice.

Interconectare inteligent─â

Sistemul de naviga╚Ťie recunoa╚Öte preferin╚Ťele ╚Öoferului ├«n baza c─âl─âtoriilor anterioare ╚Öi poate face sugestii adecvate pentru rut─â. Gama Audi connect completeaz─â naviga╚Ťia cu informa╚Ťii on-line din trafic. La aceasta se adaug─â func╚Ťia de c─âutare a unor puncte de interes. Informa╚Ťiile despre locurile de parcare sau sta╚Ťiile de alimentare sunt afi╚Öate direct pe harta de naviga╚Ťie. Q3 face uz de inteligen╚Ťa colectiv─â (swarm intelligence) a flotei Audi pentru a previziona disponibilitatea locurilor de parcare de pe marginea drumurilor, precum ╚Öi pentru a oferi informa╚Ťii cu privire la zonele cu obstacole riscante ╚Öi cu limit─âri curente de vitez─â. Printre alte op╚Ťiuni se num─âr─â Google Earth ╚Öi sistemul radio hibrid, care comut─â automat ├«ntre FM, DAB ╚Öi stream on-line, pentru a asigura ├«n permanen╚Ť─â recep╚Ťia optim─â.

Trei variante de motor/transmisie

Noul Audi Q3 intr─â pe pia╚Ťa din Rom├ónia cu 3 motoriz[ri: 2 benzin─â ╚Öi┬á 1 diesel disponibile ╚Öi cu trac╚Ťiune integral─â. Motorul de intrare ├«n gam─â este un 1,5 TSI de 110 kW (150 CP), cu un cuplu de 250 Nm. Propulsorul este echipat cu sistemul de dezactivare a cilindrilor. Acesta decupleaz─â temporar al doilea ╚Öi al treilea cilindru c├ónd motorul este suspus unei sarcini reduse, pentru a contribui la reducerea consumului de combustibil.

Cu transmisia manual─â cu ╚Öase trepte, Audi Q3 35 TFSI (consum mixt de combustibil ├«n l/100 km: 6,3 ÔÇô 6,0*; emisii CO2 mixte ├«n g/km: 145 – 139*) accelereaz─â de la 0 la 100 km/h ├«n 9,6 secunde. Viteza maxim─â este de 211 km/h. Cu transmisia automat─â S tronic cu ╚Öapte trepte (consum mixt de combustibil ├«n l/100 km: 5,9 ÔÇô 5,7*; emisii CO2 mixte ├«n g/km: 134 – 130*), este nevoie de doar 9,2 secunde pentru acest sprint, viteza maxim─â fiind de 207 km/h.

Acelea╚Öi valori sunt oferite ╚Öi de Audi Q3 35 TDI cu S tronic (consum combustibil mixt ├«n l/100 km: 4,9 ÔÇô 4,7*; emisii CO2 mixte ├«n g/km: 128- 123*). Motorul rafinat de doi litri genereaz─â 110 kW (150 CP) ╚Öi 340 Nm.

Dealerul autorizat D&C Oradea v─â invit─â s─â face╚Ťi cuno╚Ötin╚Ť─â cu noul model ├«n showroom-ul din Calea Clujului, nr. 287 ÔÇô 289, luni ÔÇô vineri ├«ntre 9 ÔÇô 18, iar s├ómb─âta ├«ntre 10 ÔÇô 14. Telefon 0259 47 88 47.

 

Ciprian Costa