fbpx

Nu mai puțin de 800 de polițiști bihoreni „veghează” de Sfânta Maria Mare 2017

Pentru siguranța tuturor! 

 

11 August 217

16:15

Anul 2017, fără doar și poate, e anul zilelor libere. După cel de 01 Iunie, iată că la distanță de o lună și jumătate avem un nou weekend prelungit grație sărbătorii creștine „Adormirea Maicii Domnului”.

De astăzi după amiază, 11 August, și până marți, 15 August, inclusiv, mai toți românii s-au pregătit de o altă mini-vacanță. Fie că plecați, fie că veniți în Bihor, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bihor ne informează că 800 de polițiști vor fi la datorie, pentru a asigura buna desfășurare a activităților în care vom fi implicați, ca turiști ori ca bihoreni.

Urmează a fi intensificate acţiunile de patrulare în zonele cu afluenţă numeroasă de turişti, pe mijloacele de transport în comun, pentru combaterea tâlhăriilor şi furturilor de şi din bagaje, din buzunare, în special pe cele care circulă spre şi dinspre staţiunile turistice şi zonele de agrement.

informează Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Așadar, organele legii vor fi prezente atât la slujbele religioase, cât și prin orașe, în punctele care dispun de supraveghere cu pază, bănci, magazine cu bijuterii, amanet și alte astfel de unități, pe șosele, pentru a supraveghea traficul, dar și pentru a verifica unitățile de alimentație publică, respectiv cazarea turiștilor.

Poliţiştii rutieri bihoreni vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră, urmărind în special prevenirea şi combaterea excesului de viteză.

Oricum, chiar dacă polițiștii „veghează”, ideal ar fi să vă aveți grijă de bunuri, să fiți prudenți la volan și neaparat să fiți cu ochii pe cei mici. Unele evenimente pot fi prevenite chiar de noi! Așadar, evitați să lăsați la vedere telefoane, portofele, chei, haine și alte lucruri de valoare.

Evenimente Oradea vă dorește să vă bucurați de un weekend plăcut și să vă faceți cât mai multe amintiri plăcute în această mini-vacanță!

 

Ioana Mădălina Ștefănică