fbpx

O barcă din PET-uri va fi lansată pe Crișul Repede

sursa foto: protooltalk.com

sursa foto: protooltalk.com

Un proiect ecologist în care ne putem implica fiecare.

 

29 Aprilie 2015

15:51

Pe 05 Iunie, an de an, celebrăm „Ziua Mondială a Mediului”.

În 2015, se pare că ne vom bucura de un eveniment deosebit, și anume lansarea unei bărci din sticle de plastic (PET) pe apele Crișului Repede, inițiativă a Poliției Locale Oradea.

Barca a fost deja și denumită „Barca Verde – Reciclăm pentru natură”.

În acest sens, sub îndrumarea profesorului arhitect Cristian Pușcaș, a fost organizat un concurs de idei în cadrul Facultăţii de Construcţii și Arhitectură Oradea.

Scopul competiției a fost de a-i provoca pe studenți să realizeze o barcă pilot (o machetă) din PET-uri, care să poată fi lansată la apă, și care să poată susține „îmbarcarea” a 5 – 6 persoane.

13 concurenți s-au înscris în concurs, însă juriul l-a desemnat câștigător pe tânărul Cătălin Spiridon.

Mai mult, în perioada 01 – 31 Mai 2015, unitățile de învățământ, cadrele didactice sunt invitate, de către Poliția Locală Oradea, să sprijine proiectul barca verde prin implicarea elevilor, mai concret prin adunarea de sticle de plastic care să ajute ideea lui Cătălin Spiridon să prindă viață. Dascălii interesați sunt rugați să apeleze numerele de telefon 0735. 208. 307 şi 0735. 208. 295, până cel târziu 04 Mai a.c., pentru formarea echipelor de reciclare.

Proiectul  „BARCA VERDE – RECICLĂM PENTRU NATURĂ” se va bucura de o campanie de informare a cetățenilor în scopul colectării și reciclării recipientelor din plastic tip PET necesare pentru realizarea ambarcațiunii, iar mai apoi, în ultima etapă, de realizarea efectivă a construcției (la care vor putea participa în voluntariat toate persoanele implicate) și lansarea efectivă a ambarcațiunii pe râul Crișul Repede.

Ioana Mădălina Ștefănică