fbpx

O inițiativă inedită: „Centenar – istoria prin ochii Jandarmeriei Bihor”

Și jandarmii aniversează Marea Unire!

 

13 Septembrie 2018

16:21

 

În anul aniversării Centenarului, Asociația „Grigore Alexandru Ghica” – Filiala Bihor prezintă comunității locale crâmpeie ale vieții militare surprinse în imagini, documente și obiecte istorice aparținând Jandarmeriei Bihor.

Proiectul poartă numele „Centenar – istoria prin ochii Jandarmeriei Bihor”. Acesta urmează stilul cazon, fiind amplasat într-un cort militar amenajat cu sprijinul elevilor din școlile militare de subofițeri și este situat lângă biserica de lemn, vis-a-vis de Universitatea din Oradea.

Inițiativa a fost demarată în 1 August și se va încheia cu ocazia Zilei Naționale a României, 1 Decembrie.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Județean BihorMuzeul Militar Naţional – Filiala Oradea și Departamentul de Istorie din cadrul Universității din Oradea, fiind finanțat cu 7000 lei de Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Bihor.

Asociația „Grigore Alexandru Ghica” – Filiala Bihor este o organizație neguvernamentală înființată în anul 2008, care promovează valori, atitudini și convingeri necesare dezvoltării sentimentul patriotic, subliniind importanța factorului uman în realizarea evenimentelor istorice.

Adrian Pop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *