fbpx

O mie de orădeni au îngenuncheat pentru #Colectiv. VIDEO + FOTO

youtube2Cea mai mare dovadă de solidaritate a orașului Oradea, de până acum!

 

03 Noiembrie 2015

10:05

Seara de 02 Noiembrie 2015 a fost un adevărat manifest pentru orașul nostru.

De la ora 19:30, în fața statuii Ostașului Român s-a desfășurat „Seara Solidarității”. Acțiunea a durat doar treizeci de minute, timp în care s-au depus flori și foarte multe lumânări în jurul statuii.

Activitatea s-a desfășurat în grup, adică în mod colectiv, pentru Colectiv. În ciuda frigului, și a nerăbdării multora dintre ei, este de apreciat faptul că orădenii au trecut peste orgolii și au așteptat să facă acest gest împreună. Se puteau pune lumânările și individual, când fiecare dorea, însă ei merită toată aprecierea pentru că au învățat să fie uniți, să facă împreună ceva pentru țară, pentru comunitate.

Seara Solidarității a fost organizată de Evenimente Oradea, însă la inițiativa tinerei Roxana Șimandi. A fost un moment comemorativ pentru tineri, de la tineri.

Evenimentul s-a bucurat enorm, iar audiența a aplaudat, prezența echipajelor Ambulanței Bihor. Salvatorii de vieți au venit să depună o floare, o lumânare și un ultim gând victimelor Colectiv.

De asemenea, toți cei prezenți au fost recunoscători că PS Episcop Virgil Bercea a fost alături de public. Momentul în care Preasfinția Sa a plecat primul genunchii pentru a rosti „Tatăl Nostru” a declanșat o emoție care a îngenuncheat  la propriu mia de orădeni venită în parc. Vocile au răsunat și au trimis spre ceruri compasiune, gânduri bune și speranță pentru un viitor mai bun.

De departe, Seara Solidarității a fost cel mai mare și frumos gest pe care Oradea l-a făcut vreodată pentru semeni, cu atât mai mult cu cât incidentul a avut loc în București. Din nefericire, tineri orădeni au fost prezenți în acel club Colectiv, iar astăzi sufletele lor sunt plânse de milioane de oameni.

Mai jos aveți câteva fotografii, galeria completă o regăsiți dând CLICK AICI

 

Ioana Mădălina Ștefănică
seara solidaritatii 1

seara solidaritatii 2

seara solidaritatii 3

Roxana Șimandi

Roxana Șimandi

seara solidaritatii 5

seara solidaritatii 6

seara solidaritatii 7

seara solidaritatii 8

seara solidaritatii 9

seara solidaritatii 10

seara solidaritatii 11

seara solidaritatii 12

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *