fbpx

O nouă expoziție în Galeriile Carol: „Lost Paradise”

Artă din ideologie și trecut.

 

05 Iunie 2019

16:32

Galeriile Carol (strada Horea 57) ne invită la vernisajul unei noi expoziții: „Lost Paradise”, cu lucrări de Liviu Mihai (curator Raluca Băloiu). Evenimentul va avea loc Joi, 06 Iunie, ora 18:30.

Paradisul Pierdut a lui Liviu Mihai este unul din sistemele pe care omul le-a creat, chipurile, pentru o lume mai bună. Vorbim de comunism. Vorbim de fascism. Cu toate schimbările pe care le presupuneau: de la egalitatea tuturor oamenilor, până la reeducare și confiscarea averilor private. Comunismul românesc este ilustrat prin elemente de viață cotidiană, interpretate de către autor în manieră personală, vizitatorii putând vedea celebrele bibelouri de porțelan sau carpetele, plus reprezentanți ai sistemului dictatorial românesc, precum Elena și Nicolae Ceaușescu, personaje pe care le ilustrează în mod ironic.

Liviu Mihai este un artist român care lucrează și trăiește în București. A participat la târguri de artă precum The Other Art Fair London 2017. „Lost Paradise” este un proiect mai amplu, în 2015 fiind prezent la „Flux exhibition”, la London Royal College of Art cu o lucrare din cadrul său. La începutul anului, Liviu Mihai a dedicat o serie de lucrări acestei teme, organizând alături de curatorul Raluca Băloiu, prima expoziție „Lost Paradise”, la Cuhnia de la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia.

Ciprian Costa