fbpx

O parte dintre orădeni au intrat în 2016 în întuneric. VIDEO

negruFerice de cei care cunosc lumina zilei. 

 

02 Ianuarie 2016

08:30

Da, au fost orădeni care au intrat în 2016 în întuneric. Nu au văzut nimic în jurul lor.

Nu li s-a oprit curentul, nu a fost o opțiune ci pur și simplu așa s-au născut, fără a putea vedea vreodată frumusețea zilei, însă în lumină trăiesc sufletele lor.

Vorbim de acei oameni care au probleme de vedere, fie că sunt parțiale sau totale, de orădenii care au spus bun venit noului an în liniște și fără a putea vedea splendoarea artificiilor ori fericirea de pe chipul celor dragi.

Ceea ce nouă ni se pare extraordinar, pentru ei este realitate și deja obișnuință. Însă acest lucru nu trebuie neaparat să ne întristeze, ci să ne facă mai atenți la cei din jur și recunoscători pentru tot ce avem. Chiar dacă nu trăim într-o perfecțiune pe care adesea ne-am dori-o, trăim având toate funcțiile organismului normale. Dar probabil că această binecuvântare doar un om încercat de viață o poate aprecia cel mai bine.

Pentru a conștientiza cât de solicitant este să trăiești doar cu sufletul în lumină, soții Cristian și Bianca Pușcaș au organizat o cină specială în care invitații au fost legați la ochi încă de la intrarea în Restaurantul Capitolium, tocmai pentru a nu putea vedea cum sunt așezate mesele și pentru a „trăi autentic” sentimentul unui om nevăzător și neputincios în același timp.

Cina a avut și un caracter umanitar, deoarece invitații au făcut și câte o donație, în funcție de buget. Banii strânși au fost utilizați pentru a achiziționa bunuri de care copiii îngrijiți de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Cristal” au mare nevoie.

Cuvintele nu își mai au rostul. Noi doar sperăm ca voi să vă dați seama cât de fericiți sunteți că trăiți sănătos, că puteți vedea, că nu sunteți dependenți de nimeni și că vă puteți duce viața atât de liberi.

Totuși, la final vă invităm să vedeți și înregistrarea video de mai jos. E emoționantă. Am intervievat una dintre doamnele prezente la cină și a izbucnit în lacrimi conștientizând cât de fericită e să aibă doi copii sănătoși acasă.

 

Ioana Mădălina Ștefănică