fbpx

O viață în slujba cântecului – Spectacol aniversar Maria Haiduc

Aniversăm o doamnă a muzicii populare românești.

 

12 Noiembrie 2019

12:40

Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului” și Casa de Cultură a Sindicatelor ne invită la un spectacol aniversar dedicat unei îndrăgite și iubite ambasadoare a folclorului bihorean, Maria Haiduc, la împlinirea onorabilei vârste de 80 de ani.

Spectacolul Aniversar „O viață în slujba cântecului” va avea loc Joi, 14 Noiembrie 2019, ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea și va reuni pe scenă interpreți, instrumentiști și dansatori, în cântec, joc și voie bună, cu prilejul sărbătoririi mult iubitei interprete de muzică populară Maria Haiduc.

Pe scena Casei de Cultură vor urca soliștii Marius Ciprian Pop, Iuliu Andrei Romanică, Marioara Precup, Adriana Comșa, Ioan Chirilă, Cornelia Covaciu Rugea, Antonela Ferche Buțiu, Florica Ruja, Mariana Militaru Blaj, Ciprian Mocan, Alexandru Carțiș, Teodora Șandru, Mihai Jula și, desigur, gazda de suflet a evenimentului, Maria Haiduc. De asemenea, dansatorii de ieri de și de azi ai Ansamblului Folcloric „Nuntașii Bihorului”, coordonați de coregraful Dinu Avram, vor pune în scenă dansuri autentice din diferite părți ale țării. Alături de aceștia, Orchestra „Rapsodia Bihoreană”, dirijată cu multă măiestrie de prof. Liviu Buțiu, va asigura acompaniamentul muzical. Spectacolul va fi prezentat de către Marius Ciprian Pop.

Spectacolul Aniversar este organizat de către Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului” și Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea și este susținut de către Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Județean Bihor, Asociația pentru promovarea turismului în Oradea și regiune – Visit Oradea, Fundația „Euroregiunea Bihor-Hajdú-Bihar”, Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică de Oradea, Protopopiatul Ortodox Român Oradea, Mănăstirea Izbuc, Uniunea „Vatra Românească”, Due Fratelli Oradea, Școala Auto Dorina, Patiseria Iohan și Microlit.

Intrarea la spectacol se face pe bază de bilet, cu prețul de 15 lei, iar acestea pot fi achiziționate la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor (L-V 09:00-17:00) sau pe blt.ro.