Olimpiada de geografie 2017, etapa naţională, are loc în Oradea!

sursa: Twitter

Cei mai buni vin la Oradea.

 

19 Aprilie 2017

17:59

În perioada 19 – 25 Aprilie 2017, în Oradea sunt aşteptaţi olimpicii fiecărui judeţ din ţară, la disciplina geografie, pentru a susţine proba etapei naţionale.

Concursul se adresează elevilor din clasele VIII – XII şi face parte din calendarul concursurilor şcolare al Ministerului Educaţiei Naţionale. În acest an, la olimpiadă, va participa un număr de 226 de elevi şi 42 de profesori însoţitori.

Festivitatea de deschidere are loc Miercuri, 20 Aprilie a.c., ora 16:00, la Teatrul „Szigligeti Szinhaz”, iar festivitatea de premiere se va ţine Marţi, 25 Aprilie, ora 10:00, în sala festivă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Olimpiada va avea două probe: cea teoretică, din 20 Aprilie, şi cea practică, din data de 22 Aprilie, ambele se vor desfăşura la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”.

Ulterior, în 24 Aprilie, tot la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, va fi ales lotul care va reprezenta România în Olimpiada Internaţională de Geografie şi Balcaniada de Geografie.

Pe parcursul zilelor în care se va desfăşura competiția, atât elevii cât şi profesorii vor avea ocazia să viziteze diferite obiective turistice culturale, istorice şi religioase din Oradea şi Bihor.

 

Paula Dreve