fbpx

Ora Pământului 2019: stingem lumina, dar și pedalăm

sursa: Facebook

Avem datoria de a proteja mediul.

 

25 Martie 2019

17:00

Asociația Pro Bikers ne invită să deschidem sezonul de pedalat pentru 2019 cu o tură prin oraș de Ora Pământului. Astfel, Sâmbătă, 30 Martie, între orele 17:15 – 20:00, ne vom putea plimba pe un traseu pregătit anume: Magazinul Crișul (pornire) – Săldabagiu de Munte – Paleu – Oradea (Piaţa Unirii). Traseul va avea o lungime de 20 km, un traseu prietenos şi de dificultate scăzută.

Evenimentul este dedicat exclusiv bicicliștilor, nefiind permisă participarea cu vehicule motorizate, cu role sau trotinete. Fiecare participant va fi responsabil pentru faptele sale.

Ora Pământului (Earth Hour) este marcată anual pe 30 Martie la nivel global, oamenii fiind însemnați să stingă lumina pentru o oră. Acțiunea este una de conștientizare asupra necesității protejării naturii. În 2011, Earth Hour a intrat într-o nouă etapă: Mai mult decât o oră pentru planeta (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

Ciprian Costa