fbpx

Oradea a debutat cu dreptul în Playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin

meci de baschet arena antonio alexeRecunoscători pentru succesul băieților noștri. 

 

12 Aprilie 2017

11:19

Echipa antrenată de Cristian Achim a trecut de BC SCM Timișoara cu scorul de 74 – 66.

Marți, 11 Aprilie 2017, a avut loc primul joc din Playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2016 – 2017. Pe parchetul Arenei „Antonio Alexe”, CSM CSU Oradea a dat piept cu BC SCM Timșoara.

Meciul a fost unul echilibrat, cunoscând din când în când răsturnări de situație. Bănățenii au câștigat primul sfert cu scorul de 14 – 18. În a doua parte a jocului, CSM CSU Oradea s-a străduit să recupereze din deficit, ba chiar să treacă în avantaj, pentru a echilibra situația cu startul nesatisfăcător al partidei.

La jumătatea partidei, oaspeții se aflau încă în avantaj, scorul fiind 32 – 34. Pauza mare se pare că le-a priit mai mult celor de la BC SCM Timișoara, înregistrând în sfertul 3 cel mai mare avantaj înregistrat pentru aceștia din acest meci.

În minutul 26 s-a consemnat astfel o diferență de 12 puncte, tabela înregistrând atunci scorul de 40 – 52. Scorul parțial dintre cele 2 echipe la finalul sfertului a fost egal, 20 – 20, păstrându-se diferența de 2 puncte înregistrată în pauza mare.

Încă de la debutul ultimului act, Campionii României au preluat conducerea, continuând să avanseze pe tabela de marcaj. Formația de pe Bega s-a văzut depășită de situație, nereușind să gestioneze finalul. CSM CSU Oradea a încheiat așadar primu duel din această serie cu scorul de 74 – 66.

Cel mai bun marcator din tabăra gazdelor a fost Will Franklin, texanul înscriind 15 puncte.

Amintim faptul că se joacă pe sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”. Cu un scor general de 1 – 0, CSM CSU Oradea se îndreaptă spre următoarea confruntare care se va desfășura Joi, 13 Aprilie a.c, tot în sala sporturilor, cu începere de la ora 18:00. Disputa va fi transmisă pe Digi Sport 3.  

 

Sergiu Vicaș