fbpx

Oradea a invins Craiova, la baschet! HAI CSM!

cristian achim csm oradeaCSM Oradea ÔÇô SCM Craiova, 96-58. Galup de s─ân─âtate ├«n primul meci de playoff !

 

26 Aprilie 2014

08:17

CSM Oradea a revenit dup─â mai bine de o lun─â de zile ├«n fa┼úa fanilor din Arena ÔÇ×Antonio AlexeÔÇŁ. A fost o revenire de-a dreptul ┬á├«nc├ónt─âtoare, un meci dominat de la cap la coad─â, ├«n fa┼úa echipei care a ocupat pozi┼úia a 7-a la finele sezonului regulat, SCM Craiova.

Elevii lui Achim au ├«nceput partida excelent, reu┼čind s─â-┼či adjudece primul sfert cu 18 – 13. Secven┼úa secund─â a fost cel mai bun sfert al partidei, amfitrionii reu┼čind s─â o c├ó┼čtige cu 29 – 11, pentru un scor de 47 – 24 la pauz─â. Oltenii au ie┼čit monta┼úi de la vestiare ┼či au reu┼čit s─â se ┼úin─â aproape de gazde pe tot parcursul sfertului #3, care a reprezentat cea mai bun─â secven┼ú─â de joc a lor, pierdut─â la doar 1p, 21 – 22.

De┼či Cristi Achim a folosit din plin rota┼úia juc─âtorilor, ├«n sfertul #4 ap─âr├ónd nume nu foarte obi┼čnuite cu jocurile de playoff, precum Sergiu Pop, Horea Hora sau Rare┼č Pa┼čca, aceast─â decizie nu a avut repercusiuni negative pe tabela de marcaj, dimpotriv─â, CSM ┼či-a ajudecat cu 27 – 13 ultima secven╚Ť─â, pentru 96 – 58 scor final, ├«ntr-o partid─â┬ádisputat─â ├«n fa┼úa a peste 2000 de fani, care au creat o atmosfer─â sezan╚Ťional─â, dar ╚Öi a unei micu╚Ťe, dar inimoase galerii venite din Craiova.

Vorbind de rota┼úia lui Cristi Achim, una esen┼úial─â ├«n contextul unor meciuri disputate ├«n zile consecutive, de men┼úionat c─â to┼úi cei 12 juc─âtori de pe banca CSM-ului au evoluat cel pu┼úin 3 minute, ├«ns─â nici unul din ei nu a primit mai mult de 23 de minute. Nu acela┼či lucru l-a aplicat ┼či Marcel ┼óenter, care a folosit nu mai pu┼úin de 3 juc─âtori pe parcursul a 30 minute de joc, Burteau, Seals ┼či Kovac.

Discut├ónd despre statisticile acestui prim meci, observ─âm o dominan╚Ť─â total─â pentru CSM, 67%(34/51) de la 2P, fa┼ú─â de cele 53% (18/34) ale oltenilor. La 3P de asemenea, 25% (4/16), fa┼ú─â de cele doar 10% (2/20) ale oaspe┼úilor, la libere ambele echipe av├ónd acela┼či num─âr de arunc─âri ┼či acela┼či procent 16/20, 80%.

O diferen┼ú─â colosal─â s-a ├«nregistrat ├«n privin┼úa recuper─ârilor, ro┼č-alba┼čtrii reu┼čind 36 de recuper─âri (11 ofensive, 25 defensive), fa┼ú─â de cele doar 16 ale craiovenilor (2 ofensive, 16 defensive). Pentru oaspe┼úi nici jocul paselor n-a fost unul precis, doar 9 assisturi, fa┼ú─â de cele doar 21 ale gazdelor. La posesii pierdute ┼či intercep┼úii au fost cifre oarecum egale, 15 – 16 la TO, respectiv 7 – 9 la intercep┼úii.

Discut├ónd individual, cel mai bun juc─âtor al or─âdenilor a fost extrema Zarko Comagic, juc─âtor care a venit de pe banca de rezerve ┼či a reu┼čit 20 de puncte ┼či 5 recuper─âri, pentru un index de 21 la eficien┼ú─â ┼či 33 la capitolul +/-, ├«n traducere liber─â, cu Comagic ├«n teren, Oradea s-a distan┼úat la 33 de puncte pe tabela de marcaj ├«ns─â, surprinz─âtor, nu el a fost liderul acestui capitol, ci funda┼čul Dani Popescu, care a terminat partida cu 36 la +/-. Remarc─âm decizia excelen┼ú─â a lui Cristi Achim, care a avut de ales ├«ntre Comagic ┼či Halik.

Pe l├óng─â extrema s├órb─â, s-au remarcat ├«n mod special Titus Nicoar─â, autor a 18 puncte ┼či 7 recuper─âri, Daniel Dillon, cu 13 puncte, 7 recuper─âri ┼či 4 pase decisive.

De la oaspe┼úi un singur juc─âtor s-a ridicat la nivelul astetparilor, e vorba de Travis Bureau, autor a 14 puncte, 6 recuper─âri ┼či 1 pas─â decisiv─â, al─âturi de el, Bogdan Popescu fiind al doilea cel mai bun marcator, cu 10 punte, 2 recuper─âri ┼či 1 pas─â decisiv─â. La minusuri ├«i amintim pe Sokk, care a terminat partida cu -2 la eficien╚Ť─â, el ┼či Cortez evolu├ónd foarte slab, americanul termin├ónd partida cu un n─âucitor -39 la +/-.

Aceast─â e a 12-a victorie din istorie pentru CSM cu oltenii, ├«n 17 confrunt─âri directe, forma┼úia bihorean─â pierz├ónd doar 5 dueluri de-a lungul timpului, 4 ├«n B─ânie ┼či unul la Oradea. Cristi Achim are 11 – 3 ├«n fa┼úa Craiovei ├«n calitate de antrenor al CSM-ului.

Urm─âtorul meci contra Craiovei are loc ast─âzi, S├ómb─ât─â, 26 Aprilie 2014, cu ├«ncepere de la ora 19:00. Sus┼úine CSM Oradea ├«mbr─âcat ├«n RO┼×U! Partida e una de importan╚Ť─â capital─â pentru juc─âtorii no┼čtrii, un eventual succes asigur├óndu-le acestora cel pu┼úin un meci #5 decisiv, ├«n fa┼úa proprilor fani. Dac─â elevii lui Achim nu reu┼česc s─â c├ó┼čtige una dintre cele dou─â partide disputate ├«n Polivalent─â din B─ânie, loc ├«n care, ├«n ultimele dou─â sezoane, au suferit tot at├ótea ├«nfr├óngeri.

 

Florin Miron