fbpx

Oradea are site pentru turisti

primaria oradea micCu bani europeni totul e posibil!

 

06 Februarie 2014

09:06

După ce mai marii urbei au tot fost criticați că nu fac nimic pentru accesibilitatea turistică a Oradiei iată că s-a lansat proiectul online oradea.travel menit să fie de un real ajutor turiștilor.

Site-ul este extrem de practic, fiind tradus engleză, germană și italiană. Targetul lui este promovarea orașului din punct de vedere cultural, arhitectural, istoric și legendă. Suma care a fost investită în acest portal este de 50.420,17 fără TVA.

Meniul este format din categoriile: Oradea, Harta Interactivă, Monumente, Cultură, Turism, Foto/Video, Informații Utile, Noutăți și Contact. În ceea ce privește traseele turistice acestea sunt grupate în: Prin palate spre cetate, Oradea secession, Oradea bisericilor, Oradea memorabilă.

Arhiva site-ului este constituită din aproximativ 9.000 de imagini cu obiectivele turistice și culturale din centrul istoric al Oradiei. Accesând pagina veți regăsi și 5 categorii tematice: Oradea din balon, Oradea istorică, Oradea nocturnă, Instantanee orădene respectiv Oradea „în alb și negru”.

Mai mult online veți putea vedea și un videoclip care a fost realizat cu ajutorul a 30.000 de fotografii. Ca și un bonus oferit turiștilor pe oradea.travel ei vor găsi și 4 trasee turistice limitrofe: Traseul sănătății Oradea  – Băile Felix, Traseul vin, pescuit, vânătoare Oradea – Șușturogi, Traseul Donjonului Oradea – Cheresig, Traseul Castrum Byhor Oradea – Biharia.

Așadar de astăzi înainte rudelor, prietenilor sau potențialilor vizitatori le puteți recomanda să se familiarizeze cu Oradea accesând acest serviciu online, și de ce nu, chiar și voi puteți să aflați mai multe despre acest oraș citind și descoperind istoria lui din cele cuprinse pe oradea.travel. Informații suplimentare despre acest proiect turistic puteți afla descărcând COMUNICAT DE PRESA Portal 5.3 SMIS 17548.

Fondurile necesare ducerii la împlinire a acestui proiect au fost accesate prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul Major de Intervenție – 5.3 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică – Operaţiunea – Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice.

 

Ioana Mădălina Ștefănică