fbpx

Oradea investește în tineri. Studenții orădeni au trecut de la teorie la practică! VIDEO

ramona tomuta, nutritionist, oradea, evenimente oradea, chef balogh janosLucrurile se schimbă, ușor – ușor, și în România. Dacă până acum teoria era baza, unii s-au decis să treacă la fapte. 

 

19 Februarie 2023

12:21

Nouă ne place să scriem despre vești faine. Au trecut vremurile în care scriam din belșug mai despre orice, acum alegem să scriem puțin și despre informații valoroase. Implicit despre proiecte, campanii și oameni care fac diferența aici în Oradea.

Vestea bună din acest articol e că studenții orădeni sunt scoși din ritmul standard, de stat în bănci și scris în caiete, și sunt implicați într-o serie de activități practice care le vor deservi „pe bune” atunci când vor încheia studiile.

Șansa de a experimenta cum e să treci de la Teorie la Practică o au studenții de la Nutriție și Dietetică mulțumită proiectului „Mâncarea e bucurie”.

Concret, tinerii, care studiază despre felul în care este bine să ne hrănim, calorii, combinații de ingrediente și alte informații prețioase ce țin de domeniul nutriției, au șansa de a intra într-o bucătărie complet echipată și de a găti preparate sănătoase, echilibrate caloric și potrivite mai multor tipuri de diete. Că doar sunt studenți la Nutriție și Dietetică!

Dar nu sunt lăsați de unii singuri, au și îndrumare! Alături le sunt doi oameni dragi nouă, altfel nu am scrie despre ei, și profesioniști în domeniile lor.

Unul dintre aceștia este Chef Balogh Janos, care are, pe lângă talent, o răbdare și o dedicare impresionantă. E unul dintre aceia care se implică în activitatea pe care o desfășoară și dăruiește tinerilor din cunoștințele sale fără ezitare. Iar partea frumoasă, în ceea ce îl privește, e că nu s-a mulțumit să ajungă doar priceput în meseria lui ci merge mai departe dezvoltându-se prin transmiterea cunoașterii dobândite tinerei generații.

Binențeles că alături de un maestru culinar trebuia să fie și un nutriționist bun în ceea ce face, iar dacă ne-ați urmărit în decursul timpului știți că am pomenit numele Ramonei Tomuța în numeroase rânduri.

Da, alături de studenți și de Chef Balogh Janos a fost și nutriționistul Ramona Tomuța. Mai în glumă, mai în serios, uneori, caloriile trebuie numărate 😀

Și vă mai spunem ceva, foarte important deoarece oportunități sunt multe însă nu întotdeauna ne și permitem să le accesăm. Participarea în programul culinar – educativ „Mâncarea e bucurie” a fost gratuită, tocmai pentru ca studenții, dornici și pregătiți, să învețe fără condiționări financiare!

Activitățile s-au desfășurat atât de armonios și frumos încât nouă ne-a fost drag să ne uităm la video-ul care sumarizează munca celor implicați, îl regăsiți și voi puțin mai jos.

Nu încheiem scrierea până nu vă spunem că gazdă le-a fost bucătăria „Robs Culinary ART Academy”, un mediu plăcut și prietenos, dar și că alături de proiectul „Mâncarea e bucurie” a fost Dorbob, care a făcut cinste cu o pâine organică și o tartă cu struguri care îți lasă gura apă, dar și depozitul Unimar.

Trebuie să recunoaștem, e o bucurie că putem scrie despre oameni și idei care vin să schimbe paradigma, care ajută societatea să treacă de la bine la mai bine! Felicitări și mulțumiri, tuturor! Chapeau, Mâncarea e bucurie!