fbpx

Oradea, o posibilă destinație turistică și pentru finlandezi!

oradea piața unirii După Norvegia,  autoritățile pun ochii pe Finlanda.

 

30 Martie 2016

16:32

Luna aceasta, Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor (CAPDD Bihor) promovează turismul montan bihorean printre norvegieni, prezentându-le străinilor tradițiile dar și zonele frumoase din Bihor.

Dar nici edilii nu se lasă mai prejos. Primarul Ilie Bolojan vrea ca Oradea să fie vizitată și de finlandezi. Din acest motiv, s-a întâlnit cu ambasadorul Finlandei, Paivi Pohjanheimo, pentru a dezbate posibilităţile de promovare a turismului local.

Vizita înaltului demnitar a început încă de ieri, timp în care Excelenţa Sa a fost invitată să vadă punctele de atracție ale orașului, însoțită de tur-operatori și jurnaliști finlandezi.

În timpul discuției cu reprezentanții administrației locale, ambasadorul și-a exprimat dorința de a colabora cu Primăria Oradea pe partea de dezvoltare a pachetelor turistice și susținerea pentru tur-operatorii finlandezi care vor crea pachete turistice.

În plus, Mihai Jurca, președintele Asociației pentru Promovarea Turismului, prezent și el la întâlnire, și-a exprimat convingerea că turiștii finlandezi vor fi atrași de Oradea și de Băile Felix, în ciuda faptului că nu există un zbor direct pe aeroportul orădean.

Aceştia sunt obişnuiţi ca atunci când îşi petrec vacanţele la staţiunile din Alpi, să aterizeze la Munchen, de unde apoi se deplasează tot cu autocarele până la staţiunea de destinaţie

Vizita oaspeților include admirarea orașului, Dealul Ciuperca, Sinagoga Sion, Palatul Baroc, Nymphaea Aquapark și Cetatea Oradea, dar și cea a județului:

Tur-operatorii şi jurnaliştii finlandezi vor rămâne până Duminică, 03 Aprilie. Aceştia vor mai vizita Peştera Meziad şi Peştera Fârcu, zona localităţii Roşia – unde vor servi un prânz tradiţional bihorean, vineri vor testa procedurile de tratament la Hotel President. Sâmbătă vor vizita Salina Turda, iar Duminică vor pleca spre Budapesta, de unde vor lua avionul spre Helsinki.

Laura Luțai

poza