fbpx

Oradea PRO VIATA a cunoscut lumina zilei

DSCN9854Profesorii și studenții Facultății de Medicină și Farmacie au inaugurat proiectul „Oradea PRO VIAȚĂ”.

 

13 Mai 2013

21:16

 

Astăzi, 13 Mai 2013, a avut loc deschiderea oficială a campaniei „Oradea PRO VIAȚĂ” în campusul Universității din Oradea. Manifestarea este prima de acest gen în România, urmărind informarea, promovarea activităților de donare de sânge, celule Stem, organe si țesuturi, dar și a comportamentelor sănătoase atât în rândul studenților cât și al tuturor cetățenilor.

Unul dintre scopurile acțiunii este implicarea activă a cât mai multor facultăți și asociații studențești ale Universității Oradea, a instituțiilor/cultelor (comunitare, naționale cât și internaționale) în astfel de activități pentru ca acest tip de acțiuni, de conștientizare, să fie de un real succes.

În campusul universitar au fost instalate 3 corturi. Fiecare amplasament a avut un cod de culoare corespunzător unei teme: donare de sânge, celule stem, organe și țesuturi, respectiv comportamente sănătoase.

Vizitatorii au putut afla informații despre importanța acestora, unii au răspuns unor chestionare care i-au și recompensat cu un ceritificat prin care se atestă că de astăzi înainte știu mai multe, cel puțin din perspectiva donării de sânge, organe și țesuturi.

Inclusiv mâine, 14 Mai 2013, Asociațiile Studențești ale Facultății de Medicină și Farmacie: Asociația Studenților Farmaciști Oradea (ASFO) respectiv Asociația Studenților Medicinisti Oradea (ASMO) vor promova comportamentele sănătoase servindu-i pe cei care le vor trece pragul corturilor cu sucuri naturale din fructe și delicioase produse de patiserie făcute în casă.

Mai mult Asociația Studenților Stomatologi din Oradea (ASSO) va contribui la sănătatea dentiției orădenilor prin consultații stomatologice gratuite oferite în clinica Facultății de Medicină și Farmacie. Verificarea sănătății dinților se poate face doar în baza unui voucher pe care îl puteți obține de la corturile deja instalate în campus în zilele de Marți, între orele 14:00 la 17:00 și Miercuri de la ora 15:00 la 18:00.

Campania „Oradea PRO VIAȚĂ” se desfășoară mâine de la 10:00 – 18:00 la Universitate, în timp ce  de la ora 21:00 la statuia lui Mihai Viteazul din centru, de lângă Primărie, va avea loc lansarea „Inimii Oradiei”,prin joc de forme și lumini, la care și TU ești invitat!

Alătură-te studenților mediciniști orădeni și vei afla cât de important e să donezi! Dăruiește o șansă la viață!

 

Corina Neagu