fbpx

Oradea s-a bucurat de Festivalul de muzică corală religioasă „Francisc Hubic” 2018

francisc hubicO manifestare care a reunit iubitorii de muzică corală. 

 

05 Noiembrie 2018

15:15

Festivalul de muzică corală religioasă „Francisc Hubic”, ediția a IX-a, s-a încheiat sâmbătă seara cu un spectacol deosebit ținut în Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae.

Au cântat cinci coruri și punctul culminat a fost oferit de reunirea tuturor coriștilor pentru a interpreta la finalul programului melodia Floricica compusă de Francisc Hubic.

Evenimentul a fost organizat de către Episcopia Greco – Catolică de Oradea în perioada 01 – 03 Noiembrie 2018.

Tema centrală a fost contribuția adusă de Francisc Hubic muzicii corale religioase românească. Corurile care au cântat în ultima seară au fost: Corul Catedralei „Sfântului Nicolae”, Corul Facultății de Arte, Departamentul de Muzică, Corul „Vives” (Oradea), Corul „Eutherpe” (Arad) și Corul „Angeli” (Cluj-Napoca). Fiecare cor a pregătit câte o piesă din creația lui Francisc Hubic.

Festivalul a avut un invitat de seamă în persoana Annei Ungureanu, dirijorul corului Madrigal, care susținut un master class de dirijat (organizat în premieră) și a pregătit și dirijat cele cinci coruri pentru a cânta împreună în încheierea serii de sâmbătă.

Un eveniment frumos care a reușit să umple Catedrala Greco – Catolică cu de iubitori ai muzicii de toate vârstele. Iar munca deloc ușoară a celor din coruri a fost pe deplin răsplătită prin aplauze și aprecieri laudative.

 

Emilia Gale