fbpx

Oradea se leagă de Autostrada Transilvania printr-un inel de centură metropolitan

Ilie BolojanÎn speranța realizării Autostrăzii Transilvania… !

 

28 Mai 2015

16:30

Cu gândul la viitor, primarul Ilie Bolojan a prezentat astăzi, 28 Mai 2015, proiectul pentru construirea unui tronson din inelul de centură metropolitan, tronson care va deservi atât orădenilor cât și celor care tranzitează Oradea, asigurând o fluidizare a traficului.

Secțiunea din inel se dorește a fi construită în aproximativ 15 luni, va avea o lungime de 9,65 kilometri, 4 benzi de circulație (2 pe fiecare sens), va fi prevăzută cu un separator de poduri, 2 poduri, 5 pasaje, 2 intersecții la nivel și o alta denivelată.

Rolul este de a face legătura între sensul giratoriu din Calea Sântandreiului cu strada Ovid Densușianu, Drumul European 60 (DN1) și Drumul Județean 190.

Realizarea acestui drum este vitală. În lipsa acestuia, legătura orașului cu autostrada ar trebui să se facă prin comuna Biharia, fapt care ar presupune gâtuirea circulației rutiere, aglomerarea traficului și poluare.

a declarat Ilie Bolojan.

Conform celor transmise de municipalitate, sumele necesare pentru construirea inelului sunt de 85 de milioane de Euro, bani care ar trebui să vină de la Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi, prin intermediul programelor operaționale, urbea trebuind să suporte doar cheltuielile de realizare a studiului de fezabilitate.

Prin realizarea acestui drum de legătură către autostrada Transilvania se va devia circulația de tranzit care în prezent se derulează prin oraș, se va fluidiza circulația în zonă, se va scurta timpul de deplasare a autovehiculelor, se va reduce timpul de transport. Va traversa municipiul Oradea, comuna Sântandrei și comuna Borș.

Pentru a vizualiza harta inelului de centură metropolitană dați click AICI

Ioana Mădălina Ștefănică