fbpx

Oradea și Ceyrat, o prietenie de un deceniu

delegatie strainaDelegația franceză a venit să celebreze deceniul de prietenie a celor două orașe

 

15 Aprilie 2018

10:03

Membrii Asociației de prietenie Oradea – Ceyrat sunt în aceste zile în Oradea pentru a sărbători cei 10 ani de când orașul nostru s-a înfrățit cu urbea franceză.

La întâlnirea dintre delegația formată din oficialități ale orașului francez și Dacian Palladi, city managerul orădean a prezentat procesul de dezvoltare a orașului Oradea din ultimii zece ani. Astfel că s-a discutat despre reabilitarea fațadelor clădirilor și soluțiile municipalității pentru grăbirea acestui proces, despre bogăția arhitectonică reprezentată de clădirile Art Nouveau, despre proiectele pe fonduri europene care au schimbat fața orașului, despre demersurile făcute de Primăria Oradea în vederea gestionării parcărilor din municipiu, dar și despre proiectul bugetării participative, în cadrul căruia cetățenii au devenit parte activă în luarea unor decizii care privesc direct dezvoltarea orașului.

În cinstea înfrățirii celor două orașe, în Oradea s-a construit cartierul rezidențial Ceyrat, zonă prevăzută pentru rezidența a 5600 de persoane.

 

Diana Maria Danciu