fbpx

Oradea si Iasi, orasele campioane la atras fonduri nerambursabile

primaria-OradeaAvem cu ce ne mândri dar și de ce ne bucura!

 

12 Februarie 2014

17:32

E mai mult decât oficial, Oradea e al doilea oraș după Iași, care a reușit să atragă cele mai multe fonduri nerambursabile prin intermediul programelor europene. La nivelul urbei noastre unitatea responsabilă de obținerea finanțărilor externe este Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) care s-a înființat în 2008.

De atunci au fost finalizate 21 proiecte cu finanțare UE, în valoare de 27,7 milioane euro. DMPFI implementat implementat 34 de proiecte, a transmis 15 dosare de achiziție, iar la finalul anului a avut în portofoliu un număr de 21 de proiecte finalizate, dintre care 10 au fost finalizate în anul 2013. (Valoarea totală a celor zece proiecte finalizate a fost de 13,6 milioane euro.). Valoarea totală a plăților efectuate a fost de 46,621,611.78 lei, iar valoarea rambursărilor încasate a fost de 45,030,248.61 lei.

se menționează în comunicatul emis de Primăria Oradea.

În ce s-au concretizat aceste proiecte? În modernizarea Grădinii Zoologice Oradea, în cea de realizare a Centrului de cercetare mecatronică a siguranței transportului public în comun de călători, a Centrului non-profit de susținere a afacerilor în județele Hajdu-Bihar și Bihor, a Centrului euroregional de intervenție cardio-vasculară invazivă Viva Anima, reabilitarea și în reabilitarea Centrului de Cazare temporară nr. 1. Mai multe detalii despre activitatea DMPFI puteți obține descărcând Prezentare DMPFI 2013.

 Cu o valoare totală de 215,6 milioane euro a proiectelor aflate în implementare, Municipiul Oradea este cel de-al doilea oraș din România, după Iași, care a reușit să atragă cele mai multe fonduri nerambursabile.

Ioana Mădălina Ștefănică