fbpx

Oradea Summer University, un succes rasunator!

osu 14Liceeni au fost încântaţi de experienţele trăite la Oradea Summer University (OSU). 

 

06 August 2014

08:31

Elevi de liceu, din 17 județe ale țării, au participat în perioada 17 – 30 Iulie 2014 la cursuri, seminarii şi laboratoare susţinute de facultăţile de Litere, Ştiinţe Socio-Umane, I.R.I.S.P.S.C, Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, Inginerie Managerială şi Tehnologică, Drept, Medicină şi Farmacie, Ştiinţe Economice, Construcţii şi Arhitectură, din cadrul Universității Oradea.

În număr de 50, tinerii au gustat din viaţa studenţească oferită de Universitatea de vară „Oradea Summer University” (OSU).

În scurtul timp petrecut în urbea de pe Crișul Repede, viitorii studenţi au vizitat principalele puncte de atracție turistică, au frecventat atât cursuri universitare cât şi ateliere de dezvoltare personală, antreprenoriat şi s-au întrecut în abilităţi artistice şi sportive. Studenţii au avut parte şi de „Studenţii au talent”, eveniment care a relevat talentul muzical a două dintre participante.

„Absolvenții” acestei ediții secunde sunt elevi cu rezultate excepţionale la olimpiade judeţene şi naţionale. OSU le-a oferit o „Olimpiadă non-formală”, unde testele scrise au fost înlocuite cu activităţi de cercetaşi. Clipele trăite la Universitatea de vară Oradea au reprezentat un punct de cotitură pentru mulți dintre ei.

Pentru mine OSU a însemnat cea mai frumoasă experienţa din viaţa mea, deoarece am reuşit să cunosc viaţa de student şi să observ cât de minunată e. În această perioadă am legat prietenii, care cred că vor fi pe viaţă, am vizitat o mulţime de locuri, pe care nu credeam că o să am vreodată ocazia să le vizitez şi am învăţat foarte multe lucruri noi prin workshopurile organizate de OSU. Am rămas foarte impresionată şi recomand această universitate de vară tuturor elevilor pentru a descoperi frumuseţile vieţii de student.

a declarat Georgiana Corfuţă, una dintre participante.

 

Gabriela Zaica