fbpx

Oradea va avea o nouă Piață dedicată Producătorilor Locali

sursa: bioalaune.com

Întotdeauna există un balans. Când unii distrug, alții au puterea de a construi de la zero.

 

28 Martie 2022

21:51

O veste excelentă pentru Oradea. În condițiile în care marile magazine cuceresc cumpărătorii oferindu-le o plajă variată de produse, de la hârtie igienică, făină și becuri de mașini, iată că în orașul nostru răsare, timid, dar cu încredere, nișa acelei categorii de clienți care e atentă la ceea ce cumpără și pune pe masă.

Pentru toți aceia conștienți că cel mai benefic este să mănânci produse locale, cultivate pe raza ta de locuit, dar și pentru iubitorii de bunătăți sezoniere, crescute cu drag în pământ, plivite și deloc stropite, în curând se deschide o Piață dedicată Producătorilor Locali din Oradea și Bihor.

E asemeni unei „Piețe Artizanale” în sensul că va oferi produse proaspete, de calitate, din ograda celor care locuiesc în Oradea sau în jurul orașului Oradea. Din fericire, aici nu veți găsi cartofi din Egipt, nici usturoi din China ori roșii coapte în drum spre România, nici cumpărate din Piața 100 și vândute mai scump.

În schimb veți găsi ceva frumos, multă voie bună și omenie, șansa de cunoaște oamenii care vă vor pune fructele și legumele pe masă, vă veți face prieteni și va fi o plăcere și doar să treceți pe acolo. Vă veți simți parte a unei comunități și veți prinde drag de tot ce înseamnă viață. Mai mult, interacționând cu producătorii locali, veți ști că banii ajung unde trebuie, că nu cumpărați la supra preț și că, dacă veți avea nevoie, aveți cui să faceți, direct, o comandă mai „generoasă”. Cine știe, în funcție de cantitate, vă veți și putea negocia prețul!

Ca să nu mai lungim vorba. Piața Artizanală se deschide în Oradea de către Asociația „Cătunul Verde”. Prima ediție se va desfășura în 07 Aprilie 2022, între orele 17:00 – 19:00, pe strada Nicolae Jiga – 62 (fosta Castanilor) în incinta/curtea asociației (nicidecum pe trotuar). Piața este găzduită și organizată la inițiativa Asociației Cătunul Verde.

Invitația de participare vă este lansată atât ca și clienți, dar și ca producători locali. Dacă aveți o mică grădină, ori știți face bunătăți fel de fel, aveți miere de albine, produse realizate manual, cultivați fructe și legume din care faceți siropuri și dulcețuri naturale, fără gelatină și chimicale, participați cu încredere. Organizatorii vă așteaptă cu drag.

Porțile se deschid pentru toți, intrarea fiind liberă pentru toată lumea. Producătorii locali care doresc să participe pot lua contact cu organizatorii apelând 0757 932 187 (Georgeta Szabo). Dați și voi share acestui anunț și anunțați-vă prietenii, producătorii locali care ar putea și și-ar dori să participe!

 

Ioana Mădălina Ștefănică