fbpx

Oradea va primi trofeul „Mărul de Aur” pentru turism!

sursa: Visit Oradea

Vizitați Oradea!

 

11 Iunie 2019

18:00

 

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, FIJET, va decerna oraşului Oradea trofeul „Mărul de Aur”. Acesta va fi oferit de către preşedintele FIJET, Tijani Haddad, managerului de destinație, Mihai Jurca, în cadrul unei ceremonii care este programată Sâmbătă, 15 Iunie, la ora 12:00, în Cetatea Oradea, sala cu Grifoni.

La ceremonia acordării trofeului vor asista jurnalişti membri FIJET din Bulgaria, Croația, Franța, Italia, Serbia, Tunisia și România. Candidatura oraşului Oradea pentru „Mărul de Aur” a fost anunţată şi susţinută de Clubul Presei de Turism FIJET România la Congresul FIJET organizat la sfârşitul anului trecut la Marrakech, în Maroc, decizia fiind luată, după analizarea dosarului de candidatură, de Comiterul Executiv al FIJET, în luna martie a acestui an. Principalul motiv pentru care Oradea a fost propusă pentru a se alătura galeriei de destinaţii din întreaga lume, premiate cu Mărul de Aur, este atractivitatea sa turistică.

Oradea primește această distincție ca urmare a proiectelor de valorificare și promovare a patrimoniului istoric, orașul participând, în ultimii ani, la numeroase târguri internaționale de turism. Totodată, orașul este din ce în ce mai animat, numărul festivalurilor și al evenimentelor culturale crescând. Principalele repere arhitecturale aparțin patrimoniului art-nouveau, băile termale plasând și ele Oradea pe harta turistică internațională.

Începând din anul 1970, FIJET a acordat 68 de „Mere de Aur”. Trofeul „Mărul de Aur”, care va ajunge în curând la Oradea, este al 6-lea pe care îl primeşte România după cele conferite mănăstirilor cu picturi murale din Bucovina, Deltei Dunării, Mărginimii Sibiului, companiei aviatice Blue Air şi municipiului Târgu Jiu pentru operele în aer liber ale lui Constantin Brâncuşi.