fbpx

Orădenii au umplut Piața Unirii la deschiderea Târgului de Crăciun 2018. FOTO

piata unirii,Multă lume. Și pentru târg, dar și pentru Inna! 

 

07 Decembrie 2018

09:37

În seara de 06 Decembrie 2018, cu ocazia zilei de Moș Nicolae, Târgul de Crăciun din Oradea și-a deschis oficial porțile, iar centrul Municipiului Oradea s-a îmbrăcat într-o atmosferă de sărbătoare.

Momentul festiv a fost marcat de pornirea iluminatului stradal de lângă bradul amplasat în mijlocul Pieţei Unirii.

După aprinderea luminilor de Crăciun, de la ora 19:00, a urcat pe scenă INNA, interpreta susținând concertul inaugural al manifestării. Orădenii, în ciuda frigului, s-au adunat într-un număr mare în centru și au fredonat, alături de INNA, cele mai cunoscute și îndrăgite melodii ale binecunoscutei soliste.

Printre principalele puncte de atracție ale târgului se numără, cu siguranță, patinoarul, amenajat în zona bradului de Crăciun, spre stația de tramvai. Vizitatorii au luat cu asalt încă din prima zi patinoarul, iar între timp cei mici s-au bucurat de atelierele pentru copii. Totodată, prichindeii au avut ocazia să se întâlnească și cu Moș Crăciun, căruia i-au putut oferi scrisorile pline de dorințe.

Piața Unirii găzduiește, de asemenea, și multe căsuțe iluminate din care se vând bunătăți culinare, decorațiuni, suveniruri hand-made, bijuterii și articole vestimentare. Printre deliciile oferite pofticioșilor se numără ciocolata de casă, acadelele, cașcavalul de casă și burgerii. Nu pot lipsi însă nici bunătățile clasice, precum vinul fiert, ceaiul, țuica fiartă, ciocolata caldă, cârnații, slănina, langoșul, cozonacii, turta dulce și plăcintele.

O noutate a anului curent o reprezintă faptul că, în zona ansamblului Duiliu Marcu, se vând brazi. Doritorii sunt invitați să-și aleagă un brad de peste 2 metri şi jumătate, care costă 140 de lei, sau unul de aproximativ 2 metri, care costă 100 de lei.

Târgul îi așteaptă pe vizitatori până în data de 31 Decembrie a.c., fiind deschis de Luni –  Joi, între orele 14:00 – 21:00, respectiv de Vineri – Duminică, între orele 12:00 – 22:00.

În același timp, reamintim că traficul în Piața Unirii a fost închis, începând cu seara zilei de 05 Decembrie 2018, urmând a fi reluat după data de 31 Decembrie.

Programul complet al Târgului de Crăciun din Oradea 2018 îl regăsiți AICI.

 

 Szatmari Evelin 

Jurnalism, Anul III

piata unirii,