fbpx

Orădenii s-au întrecut cu bărcuțele pe Criș, în cinstea Zilei Dunării!

aba crisuri oradeaAcum că vremea a fost frumoasă! 

 

12 Iulie 2016

15:10

Oradea a sărbătorit Ziua Dunării puțin mai târziu, nu chiar pe 29 Iunie, din cauza debitelor ridicate cauzate de ploile abundente, ci astăzi, 12 Iulie 2016.

În cinstea acestei frumoase sărbători, Administrația Bazinală Apă (ABA) „Crișuri” Oradea, alături de baza de agrement din Sovata, respectiv Serviciul Salvamont Bihor, a invitat orădenii, mai mici și mai mari, atât să se plimbe gratuit cu hidrobicicleta pe Criș, dar și să participe în concursul „Întrecerea Bărcuțelor”.

Copilașii veniți să celebreze evenimentul au dat culoare asfaltului de lângă malul apei, colorând cu mult spor trotuarul în imagini cu Dunărea curată.

„Fii activ pentru Dunăre!”, sub acest slogan, timp de o ora, 60 de persoane au beneficiat de plimbare gratuită cu hidrobiciletele. Pentru concursul de viteză s-au înscris 14 echipaje care au avut de străbătut, în linie dreaptă, 300 de m. Câștigătorii au primit premii specifice evenimentului: tricou, puzzle, carte de povești, orar, caiet si o eciclopedie cu peștii din Dunăre.

informează ABA „Crișuri”.

Dacă nu ați apucat anul acesta, puteți participa anul viitor sau puteți admira galeria de fotografii dând click AICI

 

Ioana Mădălina Ștefănică