fbpx

Pădurea Craiului, ținutul celor cinci sute de peșteri, prezentă în Eurospeleo Forum

foto: romania-redescoperita.ro

Frumusețile Bihorului se fac cunoscute și în afara țării!

 

28 august 2018

08:19

În perioada 23 – 26 August 2018, în Austria, a avut loc una dintre cele mai importante reuniuni ale speologilor din întreaga lume, Eurospeleo Forum, la care au participat 40 de țări din întreaga lume.

La eveniment s-au susținut 160 de prezentări, printre care s-a aflat și o echipă a Centrului pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor (C.A.P.D.D.), ce a promovat reţeaua de peşteri speoturistice din munţii Pădurea Craiului.

Şansa de a prezenta aici, în faţa a peste şapte sute de speologi veniţi din întreaga lume, prima reţea de peşteri speoturistice a României este pentru noi un pas foarte important în cadrul eforturilor consacrate ideii de a face din Pădurea Craiului una din destinaţiile ecoturistice de renume internaţional ale ţării noastre. Standul Pădurii Craiului, care a promovat peşteri, activităţi turistice şi sportive, tradiţii, istorie, bucătărie şi artişti locali, s-a bucurat de un nesperat interes. Tot ceea ce ne dorim acum este ca invitaţiile lansate, relaţiile pe care le-am legat cu acest prilej şi interesul manifestat de speologi şi turişti, în egală măsură, să se concretizeze într-un număr cât mai mare de vizitatori,

a afirmat Paul Iacobaş, preşedintele C.A.P.D.D. Bihor.

Ciprian Costa