fbpx

Papa Ioan Paul al II-lea va fi canonizat in acest weekend

papa ioan paul al doileaPrea iubitul Papă va fi canonizat la Vatican, de Papa Francisc.

 

24 Aprilie 2014

19:33

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco – Catolică Oradea ne informează că Duminica aceasta, 27 Aprilie 2014, la Vatican, va avea loc canonizarea Papei Ioan XXIII-lea și a Papei Ioan Paul al II-lea.

Din cele transmise de oficialii biserici, mai mult de 5.000.000 de oameni sunt așteptați să participe la importantul moment religios.

Papa Ioan al XXIII-lea a condus comunitatea catolică din întreaga lume între anii 1958 și 1963, și a fost beatificat de Ioan Paul al II-lea în anul 2000. Astăzi, Papa Francisc spune despre el

Fericitul Ioan al XXIII-lea a fost un pic de preot de țară, un preot care iubește pe fiecare dintre credincioși și știe cum să aibă grijă de ei – el a făcut acest lucru ca episcop și ca nunțiu. A fost sfânt, răbdător, a avut un bun simț al umorului și, mai ales prin convocarea Conciliului Vatican II a fost un om curajos.

Papa Ioan Paul al II-lea, nu are nevoie de cuvinte pentru a fi descris, deoarece întregul mapamond, indiferent de cult, a auzit de bunătatea și blândețea sa. A păstorit credincioșii cu multă dragoste din 1978 și până în 2005, când s-a stins din viață. A fost și el beatificat de Papa Benedict al XVI-lea la 01 Mai 2011.

Fericitul Ioan Paul al II-lea, cunoscut ca un globetrotter care a făcut 104 de călătorii în afara Italiei (mai multe decât ale tuturor celorlalți papi de dinaintea sa, luate împreună, printre care și în România, în 1999), a contribuit decisiv la căderea ”zidului Berlinului” și a ”cortinei de fier”.

se menționează în comunicatul de presă emis de Biroul de Presă al Episcopiei Oradea.

De fapt, nici nu e de mirare că Papa Ioan Paul al II-lea va fi canonizat, dacă stăm și ne gândim la milioanele de inimi care i-au fost alături până la ultima suflare, și care au cerut sanctificarea lui de îndată. Momentul canonizării va fi transmis în direct de Vatican, moment pe care îl puteți urmări AICI.

Canonizarea este actul prin care papa declară în formă definitivă şi solemnă că un creştin catolic se află acum în slava cerească, mijloceşte pentru credincioși la Domnul şi este propus spre a fi venerat în mod public de întreaga Biserică. A canoniza înseamnă a declara în mod solemn că cineva este sfânt, a-l trece în canonul sfinţilor, adică în lista oficială a tuturor sfinţilor din Biserica Catolică universală.

 

Ioana Mădălina Ștefănică