fbpx

Parcul de pe strada Morii, aproape de finalizare

O nou─â oaz─â de verdea╚Ť─â ╚Öi mi╚Öcare, ├«n Cartierul Nuf─ârul.

 

22 Aprilie 2020

16:00

Cartierul Nuf─ârul se ├«mbog─â╚Ťe╚Öte cu un nou parc! Locuitorii zonei str─âzii Morii se vor putea bucura, ├«n perioada urm─âtoare, de un loc de relaxare, joac─â ╚Öi sport pe un teren aflat ├«n spatele Selgros.

Lucr─ârile au ├«nceput ├«n luna Noiembrie 2019, iar ├«n prezent sunt aproape finalizate, pe o suprafa╚Ť─â de 1853 mp fiind realizate un loc de joac─â pentru copii, alei, un teren de baschet ╚Öi zone verzi.
Amenajarea parcului a presupus crearea mai multor zone distincte, care s─â satisfac─â toate categoriile de v├órst─â. Lucr─ârile executate ╚Öi finalizate sunt: terasamente, amenajarea unui spa╚Ťiu de joac─â pentru copii, amenajarea unui teren de baschet, realizarea a dou─â alei transversale care s─â lege diferite zone ale parcului, platforme asfaltate delimitate de borduri din beton, amenajare spa╚Ťii verzi, realizarea unui sistem de iluminat public, realizarea unui sistem de iriga╚Ťii automatizat, realizarea unui gard metalic la terenul de baschet, ├«mprejmuirea parcului cu gard metalic.
Lucr─ârile au fost efectuate de c─âtre asocierea Sc Trebor Drum Construct Srl ╚Öi Edildrum Construct Srl, iar ordinul de ├«ncepere a lucr─ârilor a fost dat ├«n 13.11.2019. Pre╚Ťul contractului este de 589.778,74 lei f─âr─â TVA.
├Än cursul lunii Mai urmeaz─â s─â fie realizate montarea b─âncilor clasice cu sp─âtar, montarea meselor din beton precum ╚Öi montarea rastelelor pentru biciclete, urm├ónd ca dup─â finalizarea acestor proceduri parcul s─â fie dat ├«n folosin┼úa cet─â╚Ťenilor.
Accesul principal ├«n parc se va face dinspre zona de blocuri, iar accesul secundar din direc╚Ťia vestic─â dinspre prelungirea str─âzii Morii. Tot ├«n cursul anului trecut, ├«n apropierea noului spa╚Ťiu verde, Prim─âria Oradea a amenajat pe o suprafa╚Ť─â de 1083 mp ╚Öi 23 de locuri de parcare, cu dimensiunea de 5 x 2,5 m.