fbpx

Parcul „Nicolae Bălcescu”, mai bogat de astăzi cu o statuie!

Încă o statuie în parcurile orădene!

 

18 Iunie 2018

12:25

Odată cu ziua de 18 Iunie 2018, în orașul Crișului Repede începe sărbătoarea Zilelor Sfântului Ladislau. Manifestarea, ca în fiecare an, este complexă, cu o multitudine de evenimente pentru toate gusturile.

Una dintre activitățile din program este și dezvelirea statuii contelui Rhédey Lajos în Parcul „Nicolae Bălcescu”. Locul de amplasare nu a fost ales întâmplător, ci tocmai pentru a-i aduce mulțumire spațiului verde care a găzduit primele două ediții ale manifestării. În plus:

Contele Rhédey Lajos (1761 – 1831) a fost un mecena al culturii, poet, dramaturg şi promotor al iluminatului public în Oradea. Contele a donat oraşului propria grădină – un adevărat parc, loc în care se află în prezent Parcul Bălcescu (fost Rhédey), precum şi grădina zoologică a oraşului.

Importantul moment va avea loc astăzi, 18 Iunie 2018, începând cu ora 16:30. Participarea este liberă. Bustul a fost realizat cu ajutorul donațiilor, respectiv al fondurilor obținute printr-un proiect de Asociația Civică Maghiară, prin Fondul Cultural Național (Ungaria), și a fost realizat de sculptorul Deák Árpád.

 

Diana Maria Danciu