fbpx

Parinti, atentie ce jucarii aduce Mosul

jucarii├Än a╚Öteptarea Mo╚Öului Comisariatul Jude╚Ťean pentru Protec╚Ťia Consumatorilor (CJPC) Bihor roag─â p─ârin╚Ťii s─â fie mai aten╚Ťi la ce cump─âr─â.

 

02 Decembrie 2013

17:55

Inspectorii CJPC Bihor au ├«ntreprins ├«ntre 18 – 29 Noiembrie a.c. ac╚Ťiuni de verificare a comercian╚Ťilor de juc─ârii, iar neregulile au ie╚Öit de ├«ndat─â la iveal─â:

  • Lipsa datelor de identificare ale produc─âtorului, importatorului sau distribuitorului juc─âriei
  • Lipsa traducerii elementelor de identificare ┼či caracterizare ale juc─âriilor
  • Lipsa avertismentelor privind supravegherea de c─âtre un adult ├«n timpul utiliz─ârii juc─âriei, a instruc┼úiunilor de utilizare, montaj, a celorlalte aten┼úion─âri specifice de la caz la caz
  • Neafi┼čarea ├«n mod vizibil, lizibil, u┼čor de citit, f─âr─â echivoc, a pre┼úurilor de v├ónzare

Din 21 de agen╚Ťi verifica╚Ťi 20 au fost sanc╚Ťiona╚Ťi. ├Än total au fost date amenzi contraven╚Ťionale ├«n valoare de 50.000 de lei.

Recomand─âm ca la achizi╚Ťionarea juc─âriilor s─â se verifice cu aten╚Ťie juc─âria ╚Öi s─â se refuze juc─âriile care prezint─â muchii t─âioase, v├órfuri ascu╚Ťite, ale c─âror accesorii, p─âr sau puf se smulg cu u╚Öurin╚Ť─â, toate acestea put├ónd duce la r├ónirea copilului. Rug├óm consumatorii ca ├«n astfel de cazuri (reg─âsirea unor astfel de produse la v├ónzare) s─â anun╚Ťe de urgen╚Ť─â CJPC Bihor.

transmite Cătălin Giani Bura, comisar șef adjunct CJPC Bihor.

 

Ciprian Costa