fbpx

„Parking”, noul film a lui Tudor Giurgiu, va avea premiera de gală în Oradea

Cinema-ul în actualitate.

 

09 Iunie 2019

17:00

După premiera absolută din deschiderea celei de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), filmul „Parking”, cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Tudor Giurgiu, vine la întâlnirea cu publicul din Oradea Marți, 11 Iunie, la ora 20:00, la Cinema Palace.

Prezent la proiecția de gală, regizorul va fi însoțit de scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului „Apropierea”, care a inspirat scenariul filmului.

Parking spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

Din distribuție fac parte actori spanioli de talie internațională precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar și actori români foarte îndrăgiți, precum: Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet și Paul Cimpoieru. În rolul principal, iubitorii de teatru și film îl vor recunoaște pe Mihai Smarandache, premiat în numeroase festivaluri pentru performațele sale deosebite pe scena teatrului românesc. Partenera lui din film, Belén Cuesta, este una dintre cel mai bine cotate actrițe spaniole din noua generație.

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de la casieria Cinema Palace și online, AICI.

Trailerul oficial al filmului poate fi urmărit AICI.