fbpx

Pavajul interior al Vulturului Negru, într-o nouă rundă de modernizări!

vulturul negru piata uniriiMuncitorii distrug ce s-a făcut în 2013.

 

17 Aprilie 2016

10:15

La doar o săptămână de la semnarea contractului de modernizare în două faze, detalii aicilucrările refacere a pavajului interior din Vulturul Negru au fost demarate. Muncitorii au început desfacerea mozaicului montat în urmă cu 3 ani, dinspre strada Vasile Alecsandri către strada Independenţei.

Refacerea lucrării a fost necesară după ce, în 2013, firma care a executat lucrarea, Marconst, nu a respectat normele, iar municipalitatea a refuzat să recepționeze lucrarea.

S-au constatat atunci o serie de vicii de execuţie: fisuri în mozaic, diferenţe de culoare ale mozaicului, straturi de mozaic care nu fac aderenţa cu stratul suport, plăci de mozaic ciobite, rosturi lipsă sau rosturi neuniforme.

Noul pavaj va fi realizat din marmură și granit și se întinde pe o suprafață de peste 1000 de metri pătrați. Totul trebuie să fie gata până la mijlocul anului, deoarece:

Fiind vorba de lucrări executate printr-un contract cu finanţare europeană, finalizarea lucrărilor trebuie să se facă până cel târziu la data de 30 Iunie 2016 – dată la care trebuie să se închidă acest proiect european.

Laura Luțai