fbpx

Pe ultima sută de metri, alege-ți Baba!

foto: revelwallpapers.net

foto: revelwallpapers.net

Babele și vremea pe internet. În Bihor, 08 și 09 Martie sunt câștigătoare!

 

01 Martie 2016

09:16

Născute demult, în mitologie, Babele nu puteau să știe ce se va întâmpla în 2016. Ele cunosc, de fiecare dată, un singur lucru: cum îți va merge anul care vine. Dar nu văd pe termen lung. Așa se face că ele nu puteau ghici că în viitorul îndepărtat vom avea aplicații care să ne spună cum va fi vremea.

Dar acum putem păcăli babele, atunci când ne alegem ziua! Știm de dinainte cum va fi vremea și aruncăm miza pe ea! Aceasta în cazul în care ne alegem Baba fără să ținem cont de ziua de naștere, așa cum spune cea mai veche tradiție. Mai exact, avem două posibilități:

  • fie alegem Baba după cum ne ne place; dar și în acest caz contează când ne stabilim data babei – în prima zi a anului sau de Mărțișor
  • fie o alegem în funcție de data zilei de naștere care, dacă depășește 9, se stabilește făcând suma celor două cifre (de exemplu, dacă data nașterii este 23, adunăm 2 + 3 și rezultă 5, în 05 Martie este Baba noastră)

Dacă vreți să vă luați după previziunile afișate pe site-uri ori pe aplicații, vă ajutăm noi. Am analizat prognoza meteo și am aflat că cele mai ridicate temperaturi în primele zile ale lunii Martie vor fi de 17 respectiv 13 grade.

În Bihor, previziunile meteorologice arată vreme înnourată pentru toate Babele. Cu o singură excepție: 08 și 09 Martie. Restul zilelor, toate vor avea parte de ploi mărunte, ușoare sau abundente, de cer înnorat și doar de câteva ori va ieși soarele, timid.

Dacă însă bihorenii au mers pe varianta conform căreia trebuie să-ți stabilești Baba încă din prima zi a anului, când încă nu știau detaliat cum va fi vremea la începutul lui Martie, sau conform datei nașterii, atunci… ghinion! Fiind 9 zile în total, procentul celor care au ales ultima zi este destul de mic, cu atât mai mult cu cât se spune că, în general, curioșii sunt cei care își aleg Baba. Iar curiozitatea și răbdarea nu prea sunt bune prietene, așa că sigur nerăbdătorii nu și-au lăsat Baba pe ultima zi. Totuși, dacă bihorenii au mers pe noroc sau pe ziua de naștere, vom avea un județ plin de oameni triști, supărați și nervoși tot anul.

Dar cum întotdeauna speranța este colacul de salvare, să sperăm că și de această dată, ca de atâtea ori, meteorologii s-au înșelat și toate zilele vor fi însorite. Sau să ne rugăm ca cifra zilei de naștere să le fie la toți 9! O primăvară fantastică alături de Evenimente Oradea!

 

Laura Luțai